google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Újabb hatalmas tüntetés robbant ki – élő videó

Folyamatosan gyűlik a tömeg, tettlegességig fajulnak a viták….

Már gyűlik a tömeg az MTVA szákházánál, megkezdődtek a beszédek.

Megkezdődött a kormányzati döntések – elsősorban a rabszolgatörvény néven híressé vált törvénymódosítás megszavazása és a különbíróságok elfogadása – miatt kezdődött tüntetéssorozat újabb állomása: ismét az MTVA épülete előtt már gyűlnek az emberek.

Az eseményeket élőben közvetíti a Népszava.hu:
Hadházy Ákos beszéde kezdetén színpadra szólította a többi képviselőt, és közösen elénekelték a Himnuszt. Emlékeztetett, hogy egy hete három és fél percet kapott a köztévében, 20 másodpercben a nyilatkozata, majd ő és édesanyja gyalázása következett. Tóth Bertalan közölte: az ellenzéki képviselők abban állapodtak meg, hogy nem állnak meg. Ennek az egységnek nem csak ma, nem csak jövő héten hanem jövőre is ki kell tartania – tette hozzá, és kiemelte: nem kérnek abból, hogy biztonsági őrök teperik le az országgyűlési képviselőket. „Mi, ellenzéki képviselők megtesszük azt, mait meg kell, tegyétek meg ti is!” – zárta beszédét.

Több tiltakozást hirdettek

Hétfőre, a tüntetéssorozat ötödik napjára „Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon!” néven hirdettek tüntetést az ellenzéki politikusok, a szervezők között Hadházy Ákos, Szél Bernadett, az MSZP, a Liberálisok, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP is szerepel.

„Nem hagyjuk, hogy a rabszolgatörvény kizsigereljen minket és elszakítson a családjainktól! Nem hagyjuk, hogy a fideszes bíróságok döntsenek újévben a letartóztatott társainkról! Nem hagyjuk, hogy ellenünk fordítsák a rendőreinket és bajtársainkat! Nem hagyjuk a fideszes médiát tovább hazudni rólunk a családtagjainknak és honfitársainknak!”

– írták az esemény leírásában.
A Szabad Egyetem, az Oktogon Közösség és a Hallgatói Szakszervezet „Diák-Civil Blokk 2.0: Tüntetés az MTVA ellen” néven hirdetett tiltakozást, az esemény a Kossuth téren kezdődött.

„A közmédiának az volna a feladata, hogy objektíven tudósítsa a polgárokat. Gyülekezzünk az elfoglalt Kossuth téren, hogy együtt tüntessünk az MTVA-ban folyó propaganda és a rabszolgatörvény ellen”

– írták a szervezők.
A magyar–szlovák határon, Bánréve határátkelőhelynél 14 óra óta polgári engedetlenség keretében előre be nem jelentett félpályás útlezárást tartottak a szakszervezetek és ellenzéki pártok aktivistái. A „Minden napra egy jótett” Facebook-közösség „Szabadítsuk fel a közmédiát, szüntessék meg az MTVA-t!” címmel hirdetett demonstrációt a Kunigunda utcába.

Ötpontos követeléslista

Vasárnap biztonsági őrökkel néznek farkasszemet az ellenzéki képviselők, akik éjjel jutottak be az MTVA székházába, de nem tudták beolvastatni ötpontos követeléslistájukat. Az éjszaka több ezres tömeg tiltakozott a székház előtt, a rendőrség pedig ismét könnygázt vetett be ellenük.
Az épületből reggel biztonsági őrök tuszkolták ki Hadházy Ákost, majd a kijáratnál a földre lökték a képviselőt, továbbá erővel szorították ki az épületből Szél Bernadettet is. Hadházy és Szél egyébként rendőrt hívott azért, mert személyes tárgyaik – ruháik, táskáik – a tévészékház épületében maradtak, és kérésükre sem adták vissza a komplexum őrei. A kihívott békásmegyeri rendőrök megpróbáltak bejutni, de hosszas egyeztetés után nem engedték be őket az épületbe. Mint kiderült, az MTVA az épületben tartózkodó ellenzéki képviselőkre birtokvédelmi eljárást kért, és a rendőrséghez fordult a történtek miatt. Szerintük ugyanis a közérdekű üzem megzavarásának számít, ha egy ellenzéki képviselő több ezer tüntető követeléseit szeretné élő adásban beolvasni.
Forrás: https://www.borsod24.com
Kiemelt kép forrása: Index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..