google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Újabb ajándék érkezik a nyugdíjasoknak a kormánytól: Ennek mindenki örülni fog! Szeptembertől kibővítik ezt a juttatást!

Ennek örülni fognak a nyugdíjasok.

A Kormány tegnapi ülésén megszavazta a 65. életévét be nem töltött nyugdíjasoknak járó utazási kedvezmény kibővítését. A jelenleg tizenhat darab 50 %-os, és kettő darab 90 %-os utazási kedvezményt biztosító helyek számát így növelik majd meg: egy nyugdíjas 25 alkalommal veheti majd igénybe a fél áron utazást biztosító jegyét, a 90 %-os kedvezmények száma pedig el fogja érni a tíz darabot.

„A kedvezmény az ezt szabályozó, hamarosan hatályba lépő Kormányrendelet alapján valóban alanyi jogon jár majd, de csak a 65 éven aluliak vehetik igénybe, mivel a nyugdíjkorhatárt elért korúak a továbbiakban is ingyen utazhatnak.„ – mondta Varga Mihály tárca nélküli miniszter.

A nyugdíjasok a kedvezményes utazásra jogosító utalványokat az ország egész területén a Bkv és a MÁV járatain, illetve valamennyi buszjáraton vehetik igénybe. Kérlek, osszátok meg, hogy minél több nyugdíjas értesülhessen erről a nagyszerű kedvezményről!

Oszd meg ezt a fantasztikus örömhírt hogy más is értesüljön róla!