google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tovább csökken a hőmérséklet – ilyen lehülés várható

Erre lehet számítani

A tegnap átvonult hidegfront mögött száraz, de továbbra is igen hűvös, sarkvidéki eredetű léghullámok érkeznek fölénk. Ma már a napsütésé lesz a főszerep, ennek ellenére azonban kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. Az esti órákra nyugalomba jut a hűvös levegő, mérséklődik a szél, így holnap hajnalra erősen lehűl a levegő, a mélyebben fekvő helyeken gyenge fagy is előfordulhat.

A hét közepétől anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, ennek köszönhetően napos, száraz időszak köszönt be. Az éjszakák továbbra is hidegek lesznek, napközben azonban már kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletek várhatók.

Kedd: változóan gomolyfelhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő.

Szerda: napos száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali minimum hőmérsékletek tág határok között 0,+6 fok között alakulnak. Gyenge fagy elsősorban a mélyebben fekvő helyeken fordulhat elő. A délutáni órákra 14-16 fokig melegszik a levegő.

Forrás: http://kapos.hu

Kiemelt kép forrása: ru.wallfon.com