google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tikkasztó hőség vár ránk – mutatjuk mikortól

Szerdán megélénkülő, északkeleten meg is erősödő délnyugati áramlással ismét melegebb levegő érkezik térségünkbe

Szerdán megélénkülő, északkeleten meg is erősödő délnyugati áramlással ismét melegebb levegő érkezik térségünkbe , 25-30 fokos csúcshőmérséklet valószínű. A túlnyomóan napos időben csak kis eséllyel alakulhat ki északnyugaton az esti órákban egy-egy zápor, zivatar. Nem lesz front térségünkben,írja az Időkép. 

Csütörtökön kezdetben északon számíthatunk záporokra, majd egy hidegfront hatására délutántól a déli tájak kivételével záporos, északkeleten akár zivatarokkal tarkított idő is lehet. Erős, viharos északnyugati szél várható. Északnyugaton 20 fok alatt alakulnak a maximumok, délkeleten ugyanakkor még 26-27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken változóan felhős-napos, előreláthatólag száraz időre készülhetünk. A délkeletire forduló szél napközben északnyugaton támadhat csak fel. Délután 18-24 fokot mérhetünk.

Hétvégén ismét nyáriasan meleg idő ígérkezik, többfelé emelkedik 25 fok fölé a hőmérséklet. A sok napsütés mellett ugyanakkor szombaton és vasárnap is záporokra, zivatarokra lehet számítani. A délkeleti szél szintén mindkét napon megerősödhet.

Forrás: https://24.hu

Kiemelt kép forrása:Középsuli.hu