Szomorú hír: mély gyászban az MSZP

Nyugodjon békében.

Szerdára virradóra rövid szenvedés után 96 évesen elhunyt Szepesi György. Bár a hivatalos nekrológok nem említik, de az ismert sportriporter alapító tagja volt az MSZP-nek, haláláig aktívan tevékenykedett annak sporttagozatában.

 

Dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke saját közösségi oldalán így búcsúzott a legendás sportriportertől, a szocialista párt tagjától:

‘Nem túlzás azt állítani, hogy Szepesi Györgyöt az egész ország gyászolja. Személye elválaszthatatlanul összekapcsolódott a magyar labdarúgás aranykorával, legnagyobb sikereivel. Az akkor világhírű magyar játékosok az Arany Csapat tizenkettedik tagjának tekintették és így is beszéltek róla.

Nem csak hazánkban, de világszerte ismerték és tisztelték. Nemzetközi elismertségét jelezte az is, hogy tizenkét évig tagja volt a nemzetközi labdarúgó szövetség, a FIFA vezető testületének.

Halálával mi szocialisták nem csak minden idők legismertebb és legkedveltebb sportriporterét, nem csak a magyar labdarúgás sikereinek legendás közvetítőjét, számtalan hazai és nemzetközi kitüntetés viselőjét, a sportról, a labdarúgásról szóló könyvek szerzőjét gyászoljuk, hanem a Magyar Szocialista Párt sport-tagozatának a haláláig aktív tagját, akire ezért is büszkék voltunk és vagyunk.

Emlékét is így őrizzük.’

 

Forrás:

https://www.sztarklikk.hu/kozelet/gyaszol-az-mszp/340443/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..