google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Szívinfarktusban hunyt el a világhírű operaénekes

Számtalan díjjal jutalmazták munkáját.

 

Otthonában érte a halál azt az 56 éves operaénekest, aki többször énekelt Magyarországon is.

Hirdetés

56 éves korában szívinfarktusban meghalt Marcello Giordani sztártenor, a segítségére kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni őt. Az olasz operaénekes, aki vissza-visszajárt vendégként a világ legnevesebb operaházaiba, Monte Tauró-i otthonában hunyt el szombaton. Marcello Giordani a New York-i Metropolitan sztártenorja volt – írja a 24.hu.

Marcello Giordani szicíliai származású tenor Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. január 1-jén /Fotó: MTI/Kovács Tamás

Sokoldalúságáról volt híres: hangi adottságai miatt széles repertoárral bírt: pályafutása kezdetén Bellini, Donizetti és Rossini bel canto-hőseiként szerepelt, később többek között Verdi és Puccini összes fontosabb tenorszerepét is ő énekelte. Marcello Giordani volt az első olasz tenor, aki a New York-i Metropolitan színpadán Csajkovszkij Anyeginjében Lenszkij szerepét anyanyelven énekelte meg.

Magyarországon először 1988-ban a Szegedi Szabadtéri Játékokon csodálhatta meg őt a közönség, legközelebb 2009-ben szerepelt ismét hazánkban, mégpedig a Magyar Állami Operaházban. Két évvel később Pécsen is énekelt, majd a budapesti Müpában is. Mága Zoltán újévi koncertjén is énekelt 2016-ban, idén tavasszal pedig vendégszereplő volt az Operaház PucciniFest nevű programjában.