google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sokkoló fordulat állt be a lúgos orvos ügyé­ben: meg­szó­lalt az ál­do­zat!

Nem várt fordulat a lúgos orvos ügyében.

A magyar közvéleményt 2013 óta lázban tartotta egy borzalmas bűncselekmény. A budapesti nő, Renner Erika nemi szervét maró lúggal öntötte le korábbi párja, a kórházigazgató B. Krisztián.

A férfi szakításukat követően bosszúból cselekedett, a nő gyógyíthatatlan sérüléseket szenvedett. Hosszas eljárás, megismételt bírósági tárgyalássorozatok után B. Krisztiánt idén júliusban jogerősen 11 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kúria.

A történtek indítékával kapcsolatban a Bors megkereste az ál­dozatot is, de Renner Erika nem érzi úgy, hogy egykori társa még mindig szerelmes lett volna belé, és emiatt próbált volna az éle­tére törni.

‘A szerelemféltés nem létezik! A szerelem az nem öl meg senkit. Ezek nagyon hibás gondolatok az em­berek fejében. Azt, hogy ki miért válik ilyenné, az áldozatok legtöbbször nem tudják, a miérteket szakemberek évek óta kutatják. A téma egyébként nagyon fontos, mert szinte hetente történnek ilyen esetek’ – vélekedett Erika.

Az irigység és a féltékenység a kiváltó ok

Horváth Árpád pszichológus szerint a szerelemféltés kiváltó oka valójában a birtoklási vágyban keresendő.

‘A szerelemféltés alatt egyfajta gyanakvást értünk egy bizonyos embertársunk iránt. Az érzelmi kötődés nem feltétlen kölcsönös. Fontos leszögezni, hogy a szerelemféltés csak egy alap, a kiváltó okot egy bűncselekménynél sokkal inkább az irigység és a féltékenység irányából kell megközelíteni. A kedvesük, az élettársuk vagy a korábbi párjuk életére törő gyilkosok abból indulnak ki: ha az enyém nem lehet, akkor másé se legyen. A gyanakvó gondolatok egyre csak gyűlnek, majd vulkánszerűen törnek a felszínre, ez vezet sok esetben tragédiához. Gyakori viszont, hogy semmi alapja nincs az egésznek, csupán az elkövető agyában születnek meg a képzetek’ – indokolt a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..