google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Riasztást adott ki az OMSZ péntekre: Itt várhatóak a hatalmas felhőszakadások

Itt várhatóak hatalmas zivatarok.

A déli óráktól többfelé, és estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. Estétől északkelet felől egyre inkább csökken a csapadékhajlam, azonban a nyugati, délnyugati területeken még zivatartevékenység várható – írja a Kiderül.

A Meteorológiai Szolgálat legfrissebb riasztási térképe szerint az ország jelentős részén várható kiadós eső a következő órákban.

A portál előrejelzése szerint péntek napközben elsősorban a Dunántúlon és a déli országrészben számíthatunk további zivatarok, akár heves zivatarok kialakulására. A legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső (akár 30-50 milliméter) lesz.

A pénteki veszélyjelzési térképen citromsárgával jelölték azokat a területeket, ahol heves zivatar várható – írja a Kiderül.

Emellett néhol az intenzív csapadékhullás folytán rövid ideig viharossá fokozódhat a szél, illetve kisebb jég is hullhat.

Az Időkép előrejelzése most azt mutatja, hogy péntektől vasárnapig kevesebb esőre kell számítanunk és egészen a hét végéig marad a 33-34 fokos meleg. Akkor újabb eső érkezhet és pár fokot csökkenhetnek a maximumok.