google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Riasztás érkezett az OMSZ-től: Mutatjuk mikor csap le a felhőszakadás

Riasztást adott ki az OMSZ az alábbi területekre. 

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, amelyből szórványosan – leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén – alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadással kísérve – írja a Kideül.hu.

Többnyire mérsékelt marad a szél, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet vagy viharossá is fokozódhat. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép.hu szerint hasonló lesz a folytatás is.

Szerdán az északkeleti tájak kivételével többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek között egy-egy erősebb zivatar is lehet. Többfelé megélénkül az északkeleti szél. Napközben 25-30 fokot mérhetünk.

Csütörtökön több helyen megnövekedhet a felhőzet. Emellett továbbra is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok. Néhol élénk lehet a keleties légmozgás. Délután 26-31 fok valószínű.

Pénteken többfelé megélénkülhet a délies szél. Változóan felhős időre készülhetünk elszórt záporokkal, zivatarokkal. Napközben 25-33 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Hétvégén is záporos, zivataros időre van kilátás, de a nyári meleg is megmarad.

Forrás:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/osszeomlott-a-bortonben-a-solyi-kislany-gyilkosa/