google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Rendkívüli hír: Tűz és hatalmas robbanások miatt evakuálták a lakosságot

Ezért kellett evakuálni a lakosságot.

Tűz ütött ki és több robbanás rázta meg szerda reggel a szakadár ellenőrzés alatti Donyeck városának északi részén lévő Kujbisevi kerületet, néhány óra elteltével pedig a helyi hatóságok hozzáláttak a veszélyeztetett övezetben lakó civilek evakuálásához – jelentették ukrán híradások.

Több híradás szerint a szakadárok egyik lőszerraktára gyulladt ki, és az ott tárolt lövedékek robbantak fel. Az Osztrov ukrán hírportál jelentése szerint a hivatalos szakadár szervek azonban ezt nem ismerik el.

Hosszú ideig nem hozták nyilvánosságra a szemmel látható magas füstoszlop és a jól hallható robbanások okát, majd azt állították, hogy az ukrán fegyveres erők nyitottak tüzet, aminek következtében kigyulladt egy üzem, amelyben különböző vegyi anyagok voltak.

A hírportál megjegyezte, hogy a lőszerrobbanások előtt a szakadár hivatalos források nem adtak hírt ukrán tüzérségi támadásról, ami Donyecknek ezt a területét érte volna.

A szakadárok katasztrófavédelmi szolgálatának közlése szerint a lakosság evakuálásában 93 szakemberük vesz részt 23 technikai eszközzel. A híradásokból nem derült ki, hogy hány embert evakuálnak. Személyi sérülésről eddig nem érkezett hír.

atv.hu/MTI