Pap Alex – Tudtam, hogy a testépítés az én utam

Tele van tervekkel, célokkal és bármit képes azért megtenni, hogy ezeket meg is valósítsa. Pap Alexal beszélgettem arról, hogyan és miért lépett a testépítés útjára…

Mielőtt megismerkedtél a testépítéssel milyen más sportokat próbáltál ki?

Korábban a küzdősportok rajongója voltam és jómagam is űztem ezeket. 2-3 éven át foglalkoztam a kempoval és ehhez hasonló harcművészetekkel versenyszerűen. Valahogy ezekben nem éreztem azt, hogy én sikeres akarok lenni vagy éppen idős koromig ezt szeretném csinálni, de végül is a versenyzés felé indultam. Egy jó kezdetnek gondoltam.

Mi volt, ami miatt ennyire megszeretted az edzést?

Mikor először átléptem a terem küszöbét magával ragadott egy érzés… tudtam, hogy hazaértem és nekem ezt kell csinálnom. Bár akkor még eszembe sem jutott, hogy elindulok a testépítés irányába.

Kitől tanultad meg a testépítés fortélyait?

Egy nagyon közeli ismerősöm, aki már súrolta a 40 évet említette meg, hogy menjek el vele egy edzésre. Ő a régi iskola szerint edzett, mondhatom azt, hogy vele indult el ez az egész. Soha nem felejtem el és nagyon hálás vagyok neki. Meg sem tudom köszönni neki azt a sok mindent, amit tanított számomra, ha ő nincs akkor nem indulok el ebbe az irányba.

Hány éves voltál mikor komolyabban elkezdtél edzeni?

16 éves voltam ekkor, mikor belekezdtem az edzésbe, de már ekkor is nagyon komolyan vettem.

Mit jelent számodra a testépítés?

A testépítés számomra egyet jelent az élettel, nem tudnám elképzelni már nélküle saját magamat.

Mennyit edzel egy héten?

A heti 7 napból 5 napot edzek és 2 napra iktatok be pihenőt, ezeket a munkámhoz és életvitelemhez igazítom.

Ki a példaképed?

Lehet meglepő lesz a válaszom. Nekem édesanyám a példaképem, az akaraterőmet és azt, hogy amit célnak tűzök meg is valósítom bármi áron azt mind neki köszönhetem és tőle örököltem.

Környezeted mennyire támogatott, hogy elindulj az első versenyeden?

Elég nehéz volt a dolgom, mert a környezetem egyáltalán nem támogatott. Édesanyámon, egy barátomon és az edzőmön kívül senki volt velem, ahogy elindultam a testépítés felé.

Milyen díjakat mondhatsz eddig magadénak és mit szeretnél még elérni?

Sajnos meg nem büszkélkedhetem nagy eredményekkel, de gőzerővel dolgozom rajta, hogy ez másképpen legyen! Eddig még csak egy szezont tudhatok magam mögött, abban 2 versenyt tudtam le Zimmerman kupa és a Kriko kupán indultam mind 2 versenyem 4. Helyezést értem el juniorban amiért csalódott is vagyok mert több lett volna bennem csak sajnos nem így jöttek ki a lepessek.

Jelenlegi célom az, hogy 2018 tavaszi szezonban sikerüljön kijutnom a vb-re junior kategóriában és a 4. helyezéseket jobbra csiszolni…

Milyen ételeket fogyasztasz és miket hagytál el teljesen?

Az étkezésemet én nem bonyolítom túl, mint sok testépítő: csirke, rizs, zöldség és pont. Diétában csökkentettem a ch-t, fűszereket és tejtermékeket teljesen elhagytam. Csak sót használtam. Az utolsó héten megvontam a vízfogyasztást és annak a mennyiségére nagyon odafigyeltem. Zöldségből csak zöldet ettem, saláta, kígyóuborka és brokkoli.

Mi kell ahhoz szerinted, hogy valaki sikeres testépítő legyen?

Szerintem ahhoz, hogy valaki sikeres testépítő legyen elsősorban kellenek jó adottságok, kitartás, de a legfontosabb, hogy tudja és higgye el, képes arra, hogy sikeres és eredményes testépítő legyen.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Igazából a munka és az edzés mellet nem nagyon van szabadidőm, de ami van azt próbálom a párommal tölteni.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

A jövőre nézve biztos vagyok benne, hogy a testépítésben fogok tevékenykedni próbálok minden évben jobb minőségű és nagyobb izmot felépíteni, javítani az arányokon és jobbnál jobb eredményeket elérni és szeretnék profi testépítő lenni és ez nem titok.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok!