google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Őszinte vallomás: Vajna Tímeát egyáltalán nem érdekli a vagyon és az örökség

Őszinte vallomás Vajna Timitől.

Nem foglalkozik férje végrendeletével Vajna Tímea, akit nagyon megviselt a gyász. Egy barátja szerint viszont az már biztos, hogy hol kezdene új életet. Andy Vajna mintegy 67 milliárd forintnyi vagyont hagyott hátra.

Egyáltalán nem foglalkoztatja Andy Vajna végrendelete özvegyét, Vajna Tímeát. Egyik barátja a Story magazinnak azt mondta, hogy egyébként annak részletei az Egyesült Államokban derülnek majd ki.

Timi nagyon nincs jól. Az első héten azt hittük, erős lesz, de a sírnál nagyon eltört a mécses. Nem csoda, hiszen az életében ez volt az első alkalom, amikor valakit el kellett temetnie. Andy halála óta nem is tudott mással foglalkozni, csak a temetéssel és a rászakadó gyásszal. A közeli barátok és családtagok felváltva vannak mellette, hogy átvészelje ezt az időszakot. Timi egyébként erősen spirituális. Meggyőződése, hogy Andy még mindig itt van vele. A temetés után zártkörű összejövetelen mindenkit meghatott az Andyről szóló beszéd- mesélte a lap forrása.

Azt 100 százalékra veszem, hogy Amerikában marad. A családján kívül más már nem köti ide- mondta.

Itt a bonyolult Vajna-örökség: ezekből részesedhet Vajna Tímea?Kaszinók, média, vendéglátás – sok érdekeltsége volt.67 milliárdos vagyont hagyott hátraA filmproducer január 20-án hunyt el, ekkor egyébként felesége az Egyesült Államokan volt, csak később tért haza. A néhai kormánybiztosnak rengeteg céges tulajdona volt, a Forbes a 18. leggazdagabb magyar embernek tartotta, 67,3 milliárd forintos becsült vagyonnal. Érdekeltségei tévéhez, rádióhoz, műsorgyártáshoz, reklámhoz, szerencsejátékhoz, vendéglátáshoz és ingatlanokhoz kötődtek – írja a lap.

67 milliárdos örökséget hagyott hátra Andy Vajna: mi lesz a mesés vagyonnal?Andy Vajna 67 milliárd forintosra becsült vagyona elsősorban média- és filmipari érdekeltségekből…”Amikor egy nagyon gazdag ember meghal, ráadásul a vagyonban rengeteg személyes és céges vagyonelem keveredik, mindig nagyon megbolydul a környezete” – írja a portál. Nem lejátszott ügy tehát, mi lesz a vagyonnal.

Éppen ezért Andy Vajna öröklése mindenképpen izgalmas helyzetet teremt, és biztosan kiélez konfliktusokat – írja az hírportál. Vajna végrendelete persze nem ismert, a portál azonban úgy véli, nem várható, hogy a milliárdos cégei ugyanúgy működnek majd tovább, mint eddig, csak azzal a különbséggel, hogy az abból származó profitot immár az özvegye realizálja.

Sokan nem foglalkoznak veleEgy végrendelet sok vesződségtől, feszültségtől mentheti meg a családot, de sokan nem foglalkoznak a kérdéssel. Akik pedig gondoltak a végrendelkezésre, azok sem mindig jól csinálják: a Magyar Országos Közjegyzői Kamara szerint akinek van is végrendelete, az sem feltétlenül van tisztában a követelményekkel. Sokan például azt hiszik, hogy egy szóbeli ígéret egyenértékű az írásba foglalt végakarattal, holott ez egyáltalán nem így van! A Ptk. szerint csak nagyon speciális esetekben fogadható el a szóbeli végrendelet, például olyankor, ha az örökhagyó valamiért nem képes írásban rendelkezni. Így például egy családi összejövetelen elhangzott, szóbeli ígéret sem állja meg a helyét.

Ezt sok magyar elmulasztja: egyetlen papíron múlik a családi vagyon sorsaSokszor az alap dolgokkal sem vagyunk tisztában.Rengeteg végrendelet lapul otthon, a fiókok mélyén, ami azért baj, mert a tapasztalatok szerint számos dokumentumot hibásan készítettek el – ekkor pedig a dokumentum támadhatóvá válik a hagyatéki eljárás során, vagy a bíróságon. Papír alapú végrendeletet három féle képpen lehet elfogadható módon írni: egyfelől sajátkezűleg – ez a közismertebb mód -, ekkor nincs szükség tanúk jelenlétére sem, a lényeg, hogy az örökhagyó az egészet a saját kezével írja, és a végén szignózza. A végakarat lehet géppel írott is, ám ekkor az örökhagyó mellett két tanúnak is alá kell írnia annak minden oldalát. Azonban az nem feltétel, hogy a tanúk ismerjék a dokumentum tartalmát, ellenben az a benne szereplő juttatás érvénytelen, amelyet az örökhagyó valamelyik tanúra hagy.

A végrendelkezés menetéről itt írtunk bővebben!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..