google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Óriási jó hír: Ennyire emelkedik havonta a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Ez egy nagyon jó hír.

Negy­ven­ezer fo­rintra emel­ke­dik ja­nu­ár­tól a két­gyer­me­ke­sek csa­ládi adó­ked­vez­mé­nye – emelte ki az Em­beri Erő­for­rá­sok Mi­nisz­té­ri­u­má­nak csa­lád- és ifjú­ság­po­li­ti­káért fe­le­lős ál­lam­tit­kára csü­tör­tö­kön az MTI-nek nyi­lat­kozva.

Novák Katalin hozzátette: az adókedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától. Az államtitkár felidézte: a második Orbán-kormány első intézkedései sorában 2011-ben vezették be a családi típusú adózást. Ez arról szól, hogy a dolgozó szülők minél több megtakarítást tudjanak családjukra fordítani, minél több pénzt vihessenek haza.

Erről szól a családi adókedvezmény

– fejtette ki.

A kormány 2016 óta négy lépésben minden évben megemelte a kétgyermekesek adókedvezményét. Ez a jövő évben eléri a 2015-ös, 20 ezer forintos összeg kétszeresét. Novák Katalin elmondta: csak a családi adókedvezménynek köszönhetően – a jövő évi költségvetést is számítva – már 2250 milliárd forintot takaríthatnak meg a magyar családok.

A folytatás nagyban függ a napokban lezárult, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményétől – fogalmazott az államtitkár, kiemelve: több mint 1,3 millióan töltötték ki a konzultációs ívet. E visszajelzések alapján születnek meg – akár már a jövő év első negyedében – a családok támogatásáról szóló további döntések – fűzte hozzá.

Novák Katalin kiemelte: folytatódik a családbarát kormányzás Magyarországon

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-havi-40-ezer-forint-lesz-a-ketgyermekesek-csaladi-adokedvezmenye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..