google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Olvasd el ezt és soha többet nem fogod ketté törni a gyógyszert!

Ezért nem szabad kettétörni a gyógyszereket. 

Télen nemcsak a hideg, hanem a vírusos megbetegedések ideje is eljön, így ha nem teszünk meg minden óvintézkedést a kórokozók elkerülése végett, könnyen megfázhatunk, és napokig otthon kell ülnünk, hogy kiheverjük az influenzát.

Ha még nem annyira erősek, kellemetlenek a tünetek, akkor gyorsan, ösztönszerűen beveszünk egy fél tablettát, de ez a legrosszabb, amit a szervezetünkkel ilyenkor teszünk.

Ez bármilyen gyógyszer esetében igaz, hacsak az orvos javaslatára nem kell egy fél pirulát bevenni. Másképp ez abszolút tilos, hiszen a gyógyszerek úgy vannak kifejlesztve, hogy a külső részük védőréteggel lett bevonva, ezáltal a gyomornyálkahártya nem sérül a feloldódás ideje alatt.

Ha beveszünk egy fél paracetamolt, vagy aszpirint ez a védőhatás már nem tud érvényesülni, sőt az esetleges mellékhatások felerősödhetnek, így többet ártunk magunknak, mint azt gondolnánk.

Ne tévesszen meg az sem, hogy a tabletták közepén egy vékony sáv figyelhető meg, mert ez nem azt jelenti, hogy ott kell kettőbe törni a bogyót.

Ezért, ha csak az orvos nem mondta, sose vegyünk be egy fél gyógyszert, mert nagyobb bajunk is lehet még belőle, mint, amit eredetileg csillapítani, megszüntetni akartunk volna.

Forrás: