google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nem semmi, ami napvilágot látott: Így készültek Orbán Viktor meggyilkolására

Nem semmi, ami napvilágot látott.

Nem kamu az Orbán Viktor elleni merénylet, a hatóságok több fontos bizonyítékot foglaltak le az a kormányfő meggyilkolására készülő két férfinál.

A rendőrség szerint mindez megerősíti azt a korábbi gyanút, hogy komoly akcióra készült a Magyar Nemzeti Hadsereg november 22-én elfogott két aktivistája – értesült a Népszabadság.

A merénylet tervezett időpontjában a terrorelhárítók előre kimenekítették Orbán Viktort onnan, ahol lecsaptak volna rá a támadói. Egyesek szerint úl korán, hiszen a gyanúsítottak, M. Péter és R. Gyula még el sem indultak végrehajtani tervüket.

A rendőrségi forrásoknak viszont ellentmond, hogy egy Orbán Viktor lakása közelében lakó informátor szerint sem a meghiúsított merénylet napján, november 22-én, sem azóta nem tapasztalták, hogy a kormányfő védelmét megerősítették volna.

Pedig korábban, mint mondták, már akkor is látható jelei voltak a fokozottabb védelemnek, ha egy kis csoport kormányellenes tüntetést hirdetett meg a belvárosban. Ezért érthetetlen, hogy ha nem kitalált fenyegetésről van szó, miért nem változtattak Orbán védelmén. Egyébként az ügyet jól ismerő belügyi forrás szerint, egyelőre még csak lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják az állítólagos merénylőket.

Forrás: Blikk

Kiemelt kép illusztráció