google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nagyon jó hír érkezett: 2019-ben is óriási béremelésre számíthatunk

A Magyar Idők utána járt, hogy mire számíthatunk.

Tavaly átlagosan 11 százalékkal nőttek a fizetések, több helyen idén is kétszámjegyű növekedés várható.

Nagy béremelés jöhet 2019-ben – írja a Magyar Idők.

A lap több munkaadói és munkavállaló képviseletet is megkérdezett, és ebből az derült ki,hogy sok helyen több mint 10 százalékos emelés jöhet.

A lap azt írja, hogy sok helyen folyamatban vannak még a bértárgyalások, de az egyeztetések már több helyen is lezárultak.

Jellemzően mindenhol várható béremelés.A lapnak nyilatkozott

  • Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke,
  • Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke,
  • A Liga Szakszervezetek

Általánosságban kijelenthető, hogy a cégek többsége kétszámjegyű emelést hajt végre,ahol ez mégsem történik meg, ott is közelítenek a számok a 10 százalékhoz.

Kétszámjegyű növekedés jöhetFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Természetesen vannak olyan cégek, ahol alacsonyabbak a béremelések, de itt jellemzően az az indok, hogy az elmúlt években voltak magasabb fizetésemelések.

Több cégnél a juttatási keret megemelése és egyéb, a dolgozók helyzetét javító intézkedések is a megállapodások között szerepelnek– írja a lap.

A bérek emelkedéséhez nagyban hozzájárul a munkaerőhiány, hiszen Magyarországon jelenleg rekordalacsony a munkanélküliség. A tárgyalásoknál irányadó, hogy mennyit emelkedett a minimálbér 2019-ben.

A minimálbérekkel kapcsolatban hozzátették, hogy a bérminimum hatvan százalékkal emelkedik 2016 és 2020 között, ami jelentősen javít sok munkavállaló anyagi helyzetén, s a legkisebb keresetűek többségét a középfokú végzettséghez köthető bérezés érinti.
A szakértők 2018 egészére 11 százalék feletti átlagbér-emelkedéssel számolnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..