Miért ehetetlen a kedvenc pizzám? (Olvasói levél)

Miért ehetetlen a kedvenc pizzám? A válasz egyértelműnek tűnik, de nem az.
Nem arról beszélek, hogy mi van, ha hajszálat találunk a pizzánkon, sót a kávéban, zöld foltot a sonkán. Azokról az esetekről beszélek, amikor egy látszólag hangulatos étteremben az első falat nem kimondottan okoz élvezetet, a második sem. Sőt az ötödik után meg legszívesebben kinyitnál egy könyvet, annyira unatkozol, és még a teljesen elhibázott ízharmóniákat, vagy azok hiányát sincs kedved kibogozni, elemezni.
A legjobb példa erre a Salgótarjáni Pizza Galéria. Évek óta ez volt a kedvenc éttermem a környéken. Finom és egyedi tésztájuk miatt és nem beszélve az ízekben gazdag, étvágy gerjesztő tálalásról. Azonban pár hónapja ehetetlen és undorító, amit felszolgáltak nekem. Kedvenc pizzám a “húsos” nevezetű pizza volt, ismétlem volt! A tészta vékony és ízetlen. A rajta lévő bolognai ragu förtelmes. Próbáltam nem elkeseredni és rendeltem egy óriás palacsintát, gondoltam ez majd felejteti velem a csalódást, de a felszolgálótól azt a választ kaptam, hogy megszűnt. Nos teszem fel én a kérdést, mi történt a galériában hogy ilyen nagy ízváltozás van? Talán új alapanyagokkal dolgoznak? Talán szakácsot cseréltek? Talán szándékos volt az újítás? Sajnos nem tudom.
De azt tudom, hogy ez rossz ötlet volt és óriási hiba. Salgótarján egyik legdrágább pizzériája volt mindig, de nem bántuk, mert a minőséget mindenki megfizette. De már nincs minőség. Újra akarom a régi, megszokott és finom húsos pizzámat! Nektek mi a véleményeket?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..