google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Mészáros Lőrinc és egy újabb zsíros biznisz

Tizennyolc vidéki nagyvárosban található, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlant vásárol a Mészáros Lőrinc-féle cégbirodalomhoz tartozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az Erste Alapkezelőtől. A tranzakció teljes értéke 4,5 milliárd forint – közölte a felvásárlást végző cég.

Az eladó az Erste Alapkezelő két alapja, az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alap. A 18 vidéki nagyvárosban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken, illetve Pest megyei településeken található áruházakat a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli.

 

A Portfólió úgy tudja, hogy a bizniszt az Erste kezdeményezte, a Sparnak nem volt sok szerepe benne, és azért esett az Appeninnre a választás mint vevő, mert az ő ajánlatuk volt elfogadható.

A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület, továbbá a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telek és kevéssel több mint 1200 parkolóhely is.

Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papírok szerdai záró ára 574 forint volt, éves minimum ára 207 forint, legmagasabb ára pedig 1173 forint.

A Portfólió emlékeztet, tavaly augusztusban jelentették be, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Konzum és annak magántőke társasága, a Konzum PE részesedést szerzett az Appeninnben.

 

Az ügylet az Appeninn Holding új tulajdonosa által korábban bejelentett növekedési stratégia következő lépése, amellyel prémium kategóriás, illetve magas jövedelemtermelő képességű irodákkal és kereskedelmi ingatlanokkal bővül a társaság portfóliója – közölték.

A Spar csütörtök délután tette közzé álláspontját az ügyben, amelyet változtatás nélkül közlünk: „A nevezett bejelentés egy ingatlanpiaci tranzakciót takar, melynek keretében az ingatlanok tulajdonosi háttere változott csupán meg, míg azok bérlője továbbra is a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. maradt. Ez a tranzakció üzleteink működését semmilyen formában nem érinti, a bérleti szerződésünk változatlan formában a továbbiakban is él”.

Forrás: http://hvg.hu