google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Maróti Márió: A célt látni kell a sikerhez

Vallja, hogy az életben a legfontosabb, hogy legyenek céljai az embernek, hiszen ezek nélkül nem lehetünk sosem sikeresek igazán. Maróti Márióval beszélgettem a testépítésről, amely nagymértékben megváltoztatta az életét.

Az edzés mellett más sportokat is űzöl?

Kis gyerekkorom óta futballoztam egy éve hagytam abba, idén júliustól komolyabban kezdtem foglalkozni a testépítéssel és jelenleg csak ezt a sportot űzöm.

Saját magad állítottad össze az edzést-tervedet vagy van, aki segít ebben?

Igen, most off szezonban saját magam csinálom az edzéstervem, de verseny előtti időszakban a szárításnál a Barcs városi Kondi terem tulajdonosa Bukovics Zoltán lesz a mentorom, segítőm, aki segít a felkészülésben.

Mennyiben változott meg az életviteled a kondi óta?

Jelentős mértékben, leginkább a táplálkozásom és időrendben is minden megváltoztatott.

Heti szinten mennyit edzel és miből állnak ezek?

Általában hetente 4-5 súlyzós edzésem van és most tömegelés alatt heti 2-3 kardió edzésem, ami szobabicikli és lépcsőző gép segítségével végzek, de szívesen járok el néha kocogni a természetbe.

Mennyire figyelsz oda a megfelelő folyadékbevitelre és táplálkozásra?

Mint említettem örök életemben sportoltam, ami a táplálkozás fontosságát is magába foglalja. Egyik sportnál sem számít annyit az étkezés, mint a testépítésnél, ezért természetesen sokkal tisztábban étkezem, mint ezek előtt amennyire az időm, és pénztárcám engedi. A “mondás” szerint a testépítés 30% edzés 70% kaja, de szeretek biztosra menni ezért a 100% edzés 100% kaja elvet tartom előnyben.

Jelenleg tömegelés vagy szálkásítési időszak alatt vagy?

Jelenleg tömegelés alatt állok mondhatjuk off szezonban vagyok, áprilisban kezdődik a 15 hetes diétám, amit közel 90 kilóról szeretnek kezdeni.

Mit gondolok a táplálék kiegészítőkről és miket használsz?

A táplálék kiegészítőket nagyon fontosnak tartom ebben a sportban / életstílusban kellenek a táplálék kiegészítők. fontosak, praktikusak, kényelmesek. Természetesen én is használom őket. A gym beam termékeit rendelem, nagyon meg vagyok elégedve velük, fehérje készítményeket, aminosavakat, multivitamin tablettákat használok általában.

Vannak esetleg komolyabb tervek is az edzéssel kapcsolatban vagy inkább csak hobbi szint marad?

A 2018 nyarán Siófokon megrendezésre kerülő Scitec Muscle Beach keretein belül Men’s Physique kategóriában, első versenyem lesz tehát tesztelem egyelőre magam ezzel, hogy részt veszek rajta, ez motivál. A célok a legfontosabbak az életben szerintem, cél nélkül bele kezdeni bármibe nem vezet sikerhez. Tehát egyelőre erre a versenyre koncentrálok és majd utána át gondolom hogy részt veszek e további megmérettetésen.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!