google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ma két éve, hogy elhunyt a legendás színész – ezzel a megható levéllel emlékezett meg róla barátja

Két éve hunyt el Bud Spencer..

Terence Hill a Facebook-oldalára posztolta ki, hogyan tudta meg barátja halálát.

Mint írja, 2016. június 27-én épp a spanyolországi Almeria körüli sivatagban volt (az andalúziai Tabernas Európa egyetlen sivatagja, ahol rengeteg klasszikus westernt forgattak – erről itt írtunk bővebben), hogy terepszemlét tartson készülő új filmjéhez (erről pedig itt írtunk). A terepszemlén érte a telefon, amelyben Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli közölte vele, hogy elhunyt az édesapja.

Ez volt az a hely, ahol közel 50 évvel ezelőtt találkozott a két színész, amikor az első filmüket készítették. „Akkor még egyikünk sem tudta elképzelni, hogy ez egy új, csodálatos fejezet kezdete az életünkben. Olyan fejezeté, amely elsöprő szakmai sikerről és egyben egy őszinte, személyes barátságról is szól.”

A hír természetesen először nagyon sokkolta a színészt, de mint írja, néhány perc múlva rájött, hogy ez egy utolsó üdvözlet volt a barátjától, amiből megértette, hogy ott, azon a helyen kell csinálnia az új filmjét.

„Az új filmemet a legjobb barátomnak ajánlom” – zárja posztját Terence Hill.

A Me ne vado per un po (Egy időre elmegyek) című produkcióban a most 78 éves színész a főszerepet is elvállalta.

“A film egy férfiról szól, aki Harley Davidsonjával Olaszországból útra kel Spanyolországba, hogy magára találjon” – írta le korábban a film sztoriját.

Kiemelt kép forrása: Life