google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Komoly gyógyító energiatér öleli körbe a népszerű magyar hegyet. Akár egy kirándulás után érzékelhető a hatása!

Nem csak különleges látványa miatt, hanem sok más dolog miatt is népszerű a Balaton-felvidéki tanúhegy.

Nagyon népszerű kirándulóhelynek számít országunkban a Balaton-felvidéki tanúhegyek és környékük. A páratlan látványukról híres kőzettömbök közül azonban érdemes kiemelni a Hegyestű nevű tanúhegyet, amelyről úgy tartják, hogy gyógyító energiamezővel van körülvéve.

Sok túrázó számolt már be róla, hogy sokkal inkább érezték magukat testileg és lelkileg is felfrissülve egy-egy nagyobb séta után, semmint elfáradva.

Hegyestű a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, Monoszló és Zánka között található. A hegy egy vulkáni tevékenység maradványa és az eróziónak köszönhetően preparálódott ki környezetéből. Egy egykoron itt található vulkán kürtőjéből felszabaduló bazaltos magma hagyatéka.

A feltörő magma az idők során megszilárdulva orgonasípszerű képződményeket alkotott, amelyek szorosan összeállva lélegzetállító látványt nyújtanak az erre járók számára.

 

A hegy valaha kúp alakú volt, de a bazaltbányászat miatt elvesztette eredeti formáját. Azonban ennek a nyersanyagnak a kitermelése tette lehetővé azt, hogy a belső, bazaltoszlopos szerkezete feltáruljon számunkra. A bányászat 1970-ben véget ért, azóta nem háborgatják a területet.

Egyes ezoterikus gondolkodók úgy tartják, hogy a Szent György vonalak nevű mágneses hely mentén fekvő Hegyestű gyógyhatású energiamezővel rendelkezik, ami a testnek és a léleknek is nagyon jót tesz.

Amellett, hogy spirituális jelentőséget is tulajdonítanak a hegynek, maga a bámulatos panoráma, a friss levegő és a város zajától való elvonulás miatt is megéri mindenképpen ellátogatni ide.

Az itt található Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen pedig számos információt megtudhatsz a Balaton-felvidék földtörténeti alakulásáról, a bányászatról, az itt található kőzeteket teljes részletességgel megismerheted, fizikai értelemben is a vulkán részese lehetsz, majd megtekintheted a Káli-medence csodás körpanorámáját.

tudasfaja.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..