google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kertek alatt a tél, a hét ezen napján ébredhetünk havas tájra!

Mutatjuk! 🙂 

A következő napokban egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így meglehetősen változékony, gyakran csapadékos időre számíthatunk. A legtöbb csapadék a mai nap folyamán várható, az éjféli órákig helyenként újabb 10-20 mm eső is hullhat. Egyelőre folytatódik az enyhe idő, a legmagasabb nappali hőmérsékletek még 5 fok felett alakulnak.

Holnapra a ciklon hátoldalára kerülünk, így északira fordul felettünk az áramlás, amellyel megkezdődik a sarkvidéki eredetű hideg levegő beáramlása. Az addigi esőket egyre inkább havas eső, helyenként kisebb hóesés válthatja fel, ezzel egy időben azonban várhatóan csökken a csapadékhajlam. Erős lehűlés kezdődik, napközben már nem lesz melegebb 2-3 foknál. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi szél, emiatt a ténylegesnél is hidegebbet érezhetünk majd.

Szerdán már távolodik térségünkből a ciklon, mögötte pedig egyre szárazabb, hidegebb levegő érkezik fölénk. Eleinte még előfordulhat kisebb hószállingózás, majd felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet.

Kedd: erősen felhős, vagy borult idő várható, legfeljebb néhol vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Szórványosan várható kisebb havas eső, hószállingózás. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. Napközben már nem emelkedik tovább a hőmérséklet.

Szerda: eleinte még előfordulhat kisebb hószállingózás, majd napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északi szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A délutáni maximum hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a hét második felében nyugalomba jut felettünk a hideg levegő, mérséklődik a légmozgás. Éjszakánként jelentősebb fagyok várhatók és napközben sem lesz melegebb 0,+2 foknál. A magasban már néhány fokkal enyhébb levegő érkezik, ennek hatására fokozódhat a ködhajlam. Éjszakánként egyre többfelé képződhet köd, amely helyenként tartósan is megmaradhat. A hétvégén kissé erősödik a nappali felmelegedés. A gyengén felhős tájakon 5 fok közelébe enyhül a levegő, míg a tartósan ködös helyeken tartja magát a hideg.

Forrás: http://kapos.hu

Kiemelt kép forrása: 24.hu