google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Így készíthetsz a saját konyhában mustárt: kóstold meg ezt és soha többet nem fogod a boltban venni

Íme itt a recept, próbáljátok ki mindenképpen.

Mustár – mindannyian imádjuk, szinte naponta használjuk, kiváló társítás a sült húsokhoz, de van aki mindenre azt fogyaszt. De gondolkoztál valaha azon, hogy hogyan is készül?

Bár a boltban vásárolt mustárt könnyű levenni a polcról, azért mégis sokkal jobb a házi készítésű. Egy, hogy tudod mi van benne, bármikor testre szabható, azt adsz hozzá, amit akarsz, legyen az fűszer, ecet, akár aromás hozzávalók, kettő, hogy ez nyilvánvalóan sokkal egészségesebb, mint a bolti, amiben sosem tudhatod mit tesznek bele a gyártók.

Most megmutatjuk neked hogyan készíts otthon mustárt, amelyhez barna és sárga mustármagot adunk, az eredmény egy komoly ízű és textúrájú mustár lesz, ami kellemesen szemcsés, csípős és ízek kavalkádját ontja magából. Fantasztikusan illeni fog majd a hot-doghoz, a grillhez vagy akár bármilyen salátához, és biztosan jobb lesz, mint az évek óta a kamrában ücsörgő bolti társa.

Hozzávalók:

Egyenlő részben használjunk barna és sárga mustármagot, egy kis almaecetet, egy kis barna cukrot, valamint egy kis sót, hogy hangsúlyba kerüljenek az ízek, egy kis köményt a füstös íz kedvéért és egy kis fehérbort.

A recept sajátos összetevője a valamennyi összetevő, de a készítés első aranyszabálya most is érvényes marad: folyamatosan kóstold, amint haladsz előre a készítési fázisban, és ne félj merész lenni.

a mustár három kiszerelésben érkezik – sárga, barna és fekete magokban. Ha amerikai stílusú mustárt szeretnél, akkor használj sárga mustármagot, fehér ecetet és egy kis köményt. Ha Dijon mustárt szeretnél adj hozzá köményt és fehérbort, a végén pedig friss vágott tárkonyt és fehér borecetet. Ha pedig valami igazán különlegeset szeretnél adhatsz a házi készítésű mustárhoz friss tormát vagy gyümölcspürét.

Engedd szabadjára a képzeleted és játssz az ízekkel!

Áztassuk a magokat

Nem számít, hogy milyen mustárt készítesz, előbb 24 órán át áztassuk a magokat. Ez segít puhítja a magokat és enyhít a keserűségén. A mustármagokhoz mindig adjunk 2:1 arányban hideg vizet. Másnap a magokat egy szűrön szűrjük le, ha bizonytalan vagy akár meg is nyomkodhatod a magokat a szűrőben, ami megmarad az jól jön a mustárkészítéshez.

Ha megvolnál ezzel a művelettel, akkor jöhet az ízesítés. Tedd a mustármagokat egy blenderbe, majd ízlés szerint a hozzávalókat. Első ízben kevesebbet adjunk hozzá, és folyamatosan kóstoljuk a készülő mustárt. Addig dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg egy sima masszát nem kapunk.

És már meg is vagyunk. Felhasználás előtt egy napot tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Meglátod, mennyei lesz.

Forrás: