google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hóhelyzet jelentés: Így állunk most a Katasztrófavédelem szerint

Szombaton megérkezett a havazás így a közlekedésben és lakosság számára is megnehezítette a közlekedést. Mutatjuk jelenleg, hogy állunk.

A szom­ba­ton el­kez­dő­dött ha­va­zás miatt a gyors­for­galmú utak, a fő- és mel­lék­utak szinte min­de­nütt só­ned­ve­sek, egyes he­lye­ken la­tya­ko­sak, hó­ká­sá­sak.

Az Útinform honlapján található helyzetjelentés szerint a középső országrészben váltakozó intenzitással havazik, több helyen havas eső esik. A nyugati-délnyugati területeken már inkább a hószállingózás, míg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már inkább az eső a jellemző. A havazással érintett területeken a frissen lehullott hó mennyisége eléri az 1-4, Baja környékén az 5-10 centimétert.

A gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak szinte mindenütt sónedvesek, nedvesek, az ország keleti részén vizesek. Elszórtan, főleg Zala, Vas, Baranya Pest és Bács-Kiskun megyében, továbbá Nyékládháza és Polgár környékén latyakos, hókásás a burkolat a fő és mellékutakon.

A látási viszonyok országszerte megfelelőek, csak Vasvár, Zalaegerszeg, Keszthely és Szigetszentmiklós térségében közepesek. Fonyód környékén ködfoltok nehezítik a közlekedést.

Az OKF tájékoztatása szerint az időjárás miatt sehol sem vezettek be korlátozást az utakon, és elzárt települések sincsenek.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..