google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Hihetetlen történet – egy mókus így kért segítséget a turistától

A bajbajutott mókus története…

A napokban történt meghatóan édes történet újfent felhívta a figyelmet a mókusok cukiságára. Egy turista a Grand Canyonban gyönyörködött, amikor egy furcsán viselkedő mókusra lett figyelmes. A férfi elmondása szerint a mókus elkezdte követni őt, majd mellső lábaival felé is nyúlt, és mikor a kezében lévő üveg vizet barátnőjének adta át, a mókus a hölgy felé fordult. Ekkor jöttek rá, hogy valószínű, hogy a kisállat szomjas. Megkínálták vízzel, a mókus pedig az utolsó cseppig kiitta az üveget.

Videó is készült róla

Néhány érdekesség, amit sokan nem tudunk a mókusokról

  • A világon több, mint 200 mókusfaj él.
  • A legkisebb mókusfaj az afrikai törpemókus, akik felnőttkorukra (orruktól – farkukig) mindössze 12,5 centiméteresek.
  • Az afrikai törpék termetéhez viszonyítva legtökéletesebb ellenpárjaik az indiai óriás mókusok, akik méretükben akár a kilencven centi hosszúságot is megüthetik.
Fotó: pixabay.com
  • A mókusok (legyen szó bármelyik fajról) elülső négy rágófogai sosem hagyják állnak meg növekedésben.
  • A mókus ereje a farkában lakozik; repülő mókusoknál kormányként, úszó mókusoknál vitorlaként, fázó mókusoknál takaróként, eső idején esernyőként, s atrocitás esetén páncélként is funkcionál.
Fotó: pixabay.com
  • Ahogy nálunk, embereknél, úgy náluk sem ismeretlen a ”nassolnivaló” fogalma, csak míg mi chips-et vagy éppen ropit ropogtatunk TV-zés közben, addig ők a természet figyelése közben sokszor fanedvet eszegetnek.
  • A fészkekben és odvakban élő repülő mókusok, ha ténylegesen repülni nem is tudnak, képesek akár60 métert is megugrani (átrepülni). Ha a mókusok között is léteznek szuperhősök, akkor kétségkívül ők azok.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu

Kiemelt kép forrása: blikk.hu