Hamarosan a rácsokon kívül Magyarország legkegyetlenebb gyilkosa

Hamarosan szabadul

A “skálás” gyilkosként ismert férfi napokon belül szabadulhat a börtönből.

A szabadlábra helyezését elbíráló nyomozási bíró úgy döntött, Bene László elhagyhatja a börtönt. Az ügyészség ezzel szemben a döntést azonnal megfellebbezte, így a másodfokú határozatig biztos rácsok mögött marad Bene. Ennek időpontja maximum két hét – írja a Blikk.

– Valamennyi fogvatartottal kapcsolatban keletkezett bárminemű információ bűnügyi adatnak minősül, ezért semmit nem mondhatok – mondta Orosz Zoltán, az Országos Büntetésvégrehajtási Intézet szóvivője a Blikknek.

Bene László 1989 és 1994 között tucatnyi rablást és négy gyilkosságot is elkövetett. Társával, Donászi Aladárral először egy rendőrrel végeztek Győrben. Ősz Zsigmond azért vált célponttá, mert pénzt szállított szabadnapján.

Később ismét lecsaptak, egy fiatal egyetemistát végezték ki a Skálánál. Pár hónappal később egy vadászpárost végeztek ki Sárszentmihálynál. Az áldozatok egyetlen bűne az volt, hogy pont arra jártak, ahol a rablógyilkosok lőgyakorlatot tartottak. 1994-ben elfogták őket, Donászi azonban öngyilkos lett a börtönben.

Bene saját magát mindig is gengszternek tartotta, nem sorozatgyilkosnak.

– Fontosnak tartom, hogy tisztázzuk, nem vagyok sorozatgyilkos. A különbség a motivációban van, ők élvezetből ölnek, én soha nem abból tettem. A gengszterben van betyárbecsület, a sorozatgyilkosban nincs – nyilatkozta korábban.

Benének 2016-ban utasították el utoljára szabadulási kérelmét.

Forrás: https://infostart.hu

Kiemelt kép forrása: 24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..