google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gyászol a királyi udvar: Saját kezével vetett véget életének a királyi család tagja

Az alattvalókat is nagyon lesújtotta a hír. 

Tragikus veszteség érte Máxima királynét, aki nemrégiben tudatta, hogy szeretett húga, Inés Zorreguieta öngyilkosságot követett el. A holland királyi család rengeteg együttérző üzentet kapott.

Röviddel ezelőtt jelentette be a tragédia hírét a holland királyi udvar. A szűkszavú közlemény szerint Máxima királyné húgát ma reggel holtan találták a lakásában, a szakértői vizsgálat szerint öngyilkosságot követett el. Inés Zorreguieta mindössze harminchárom éves volt, régóta küzdött a magánnyal, depressziós és aneroxiás volt.

 

Inés amúgy a holland királyi pár, Vilmos Sándor és Máxima legkisebb lányának, Ariane hercegnőnek volt a keresztanyja, és nagyon közel állt a királynéhoz. A tragédia miatt Máxima nem kíséri el a jövő héten a férjét Litvániába, Észtországba és Lettországba, a régóta tervezett hivatalos útra.

 

 

Bő egy évtizeddel ezelőtt ugyanilyen tragédiáról érkezett hír: 2007 februárjában Letícia spanyol királyné húga, az akkor 31 éves Erika Ortiz Rocasolano is önkezével vetett véget az életének.

Forrás:

https://www.nlcafe.hu/sztarok/20180607/kiralyi-csalad-gyasz-maxima-kiralyne-huga-ongyilkos-hollandia-argentina-ines-zorreguieta/