google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Gyász: Elhunyt a tapolcai születésű hétszeres világbajnok női párbajtőröző

Mindenkit váratlanul ért a hétszeres világbajnok, 49 éves női párbajtőröző halála. A veszprémi kórházba szállították az olimpiai bronzérmes sportolót, életét már nem tudták megmenteni.

 

Elhunyt Szalay Gyöngyi, hétszeres világbajnok vívó. A 49 éves női párbajtőröző, a tapolcai vívóélet emblematikus alakja december 30-án egy tapolcai közéleti eseményen lett rosszul, és a gyors beavatkozás ellenére nem tudták megmenteni az életét – számolt be a Magyar Vívó Szövetség.

 

Az olimpikon a december 30-i tóparti kolbásztöltő verseny díjkiosztóján lett rosszul, a helyszínen. A mentők néhány percen belül a tópartra értek, a mentőautóban még egy alkalommal újraélesztették, majd a mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, és a veszprémi kórházba szállította Szalay Gyöngyit. (veol.hu)

Szalay Gyöngyi a női párbajtőr magyar aranycsapatának meghatározó tagja volt. Az egyedüli, aki 1989 és 1999 között valamennyi alkalommal tagja volt az aranyérmes magyar válogatottnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az atlantai olimpián.

Kivételes eredményeihez kivételes tempóérzék, kivételes egyéniség társult. A páston, hogyha előnybe került, borítékolni lehetett a győzelmét. Egészen szenzációs ütem- és taktikai érzéke volt, falba ütközött az ellenfél, ha meg akarta őt szúrni.

– emelte ki a vívószövetség a gyászhírben.

Legnevesebb tanítványa Siklósi Gergely, akit 19 éves koráig képzett, nevelt, és aki korosztályos Európa-bajnok és világbajnoki érmes lett az irányításával.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.

Forrás:

https://www.nlcafe.hu/ezvan/20171230/elhunyt-szalay-gyongyi/