google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Friss: Újabb váratlan fordulat érkezik az időjárásban

Hirtelen fordulat áll be az időjárásban. 

Az éjszaka akár 8 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, de szerdán már jön a harminc fok.

Kedd hajnalban általában derült lesz az ég, csapadék nem lesz. Hajnalban egy-két helyen sekély köd képződhet. Gyenge lesz a légmozgás, 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon 8, 9 fok is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Napközben derült, napos, vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható. Az északnyugati szelet napközben élénk széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Szerdán napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól a Dunántúl nyugati, északnyugati felén erősebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Kezdetben mérsékelt változó irányú lesz a légmozgás, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megélénkül a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Pénteken nagyrészt napos időre számíthatunk több-kevesebb gomolyfelhővel. Nyugaton elszórtan, keleten néhol valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Forrás:

https://infostart.hu/eletmod/2018/08/27/ujabb-kimeletlen-fordulat-jon-az-idojarasban