google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Friss hír: óriási változások jöhetnek a nyugdíjakkal kapcsolatban: itt olvasóható a javaslat

Mutatjuk milyen változások várhatóak.

A tavaly összeborulás után újra összekürtölte az ellenzéki pártokat a nyugdíjasok egyesülete, hogy tegyenek javaslatot a költségvetés idősekre vonatkozó részének megváltoztatására.

 

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület felkérte az ellenzéki pártokat, hogy módosító indítványok benyújtásával próbálják megváltoztatni a jövő évi költségvetés nyugdíjasokra vonatkozó részét – írja a Népszva. Pozitív választ a DK-tól, az LMP-től, a Párbeszédtől, az MSZP-től és a liberális képviselőtől kaptak. A fő cég az úgynevezett svájci indexálás bevezetése lenne, amely az infláció mellett az átlagbér emelkedésével is számol a nyugdíjak növelésénél.

 

A nyugdíjak reálértéke 2011 és 2017 között tíz százalékkal nőtt, miközben a 2010 és 2017 között a reálbérek közel 38 százalékkal bővültek. A nyugdíjasok nem értik, mi az oka ennek az elmaradásnak. A magyar dolgozó átlagosan 210 ezer forintot vihet haza, miközben az átlagnyugdíj az idei emelés után 128 ezer forint. A nyugdíjminimum 2009 óta 28,5 ezer forint. Ha ezt megemelné a kormány, akkor egy sor hozzá kötött szociális juttatást is növelnie kellene.

 

Egyedül azt a kedvezményt sikerült elérniük a nyugdíjasoknak – vagy inkább a munkaadói lobbinak -, hogy a kormány a szociális hozzájárulási adóról szól törvényjavaslatba bevette az adómentességet élvezők körébe azokat a nyugdíjasokat is, akik a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó munkahelyeken egészítik ki a nyugdíjukat. Nekik a járulékot, munkaadójuknak a az adót nem kell megfizetniük jövő januártól.

Forrás:

http://fejezet.com/nagy-valtozasok-erkezhetnek-a-a-nyugdijaknal-nalunk-elolvashatod-a-javaslatot-85876

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..