google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Friss: Ekkor éri el Európát az afrikai hőség, akár 40 fok is lehet

Ekkor ér el minket is a forróság.

Érkezik a hőség Nyugat-Európa fölé, lesz ahol 40 Celsius-fok fölé melegszik a levegő – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központja) modellje alapján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn azt írta a Facbeook-oldalán, hogy szerdán 37-39 Celsius-fokos maximumok várhatóak Spanyolország, Franciaország és Németország egy részén, valamint Olaszország északi felén.

Csütörtökön pedig nagy területen, a Pireneusoktól északra és délre is 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet,és a maximumok pénteken és szombaton sem változnak érdemben. A nyugat-európai államokban várhatóan abszolút júniusi csúcsok dőlnek majd meg, ugyanis a júniusi németországi csúcs 38,5, a franciaországi pedig 41,5 fok. A német szövetségi meteorológiai szolgálat már korábban az ország kétharamdára hőségriasztást adott ki.

Magyarországon ennyire melegre most nem kell számítani, de csütörtök délután a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat 36 fok körüli hőmérséklet is – írták.