google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ezen a 185 településen folytatódik a vérszívók irtása- a te településed is szerepel a listán?

A te településed is szerepel a listán? ….

A nyárias tavasz miatt komoly szúnyogártalom jellemző szinte az egész ország területén. Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, Baranya, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok megyék azon településein avatkoznak be a héten, ahol a legjelentősebb a szúnyogártalom.

Az elmúlt héten a tervezett 283 településen megvalósult a szúnyoggyérítés, csaknem 70 ezer hektáron permetezték a vérszívókat. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron dolgoznak a szakemberek, ami azt jelenti, hogy 185 település belterületén fogják az esti órákban repülőről, illetve a földről csökkenteni a szúnyogok számát.

Hétfőtől tovább folytatódik a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. A héten 36 ezer hektáron repülőről, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat.

AZ IDŐJÁRÁS NAGY MÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOLJA A SZÚNYOGGYÉRÍTÉS HATÉKONYSÁGÁT, EZÉRT A NAPOKBAN VÁRHATÓ ESŐS, VIHAROS IDŐJÁRÁS MIATT ELŐFORDULHAT, HOGY A TERVEZETT MUNKA EGY RÉSZÉT NÉHÁNY NAPPAL EL KELL HALASZTANI.

A www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon lesz permetezés. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás : http://magyarmezogazdasag.hu

Kiemelt kép forrása: bumm.sk