google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ezekkel a trükkökkel húznak le a boltokban – nem árt ha erre figyelsz!

Nem árt ezekre figyelni! 

Csábító leárazások, egyet fizet, kettőt kap akció, kóstoló az üzletekben, ajándék valamelyik termékhez: a legtöbb áruházban rengeteg dolog arra ösztökél bennünket, költsünk minél több pénzt, éljünk a mának és ne gondoljunk a holnapra.

1. Vásárlói értékelés

Ha van néhány negatív vélemény egy adott termékkel kapcsolatban, az ember hajlamos azt hinni, hogy ez biztos nem átverés, és inkább rendelik meg a 4,7-esre értékelt árut, mint az 5 csillagosra értékeltet. Csakhogy a kereskedők is tisztában vannak ezzel, vagyis a vásárlói vélemény önmagában nem meggyőző, és ezt mindig észben kell tartani!

2. Trükkös árazás

Ha egy liter tej 279 vagy 282 forintba kerül, a legtöbb vásárló automatikusan az olcsóbbat fogja választani, hiába alig pár forint a különbség. Viszont lehet, hogy az olcsóbb sokkal hamarabb jár majd le, mint a másik, vagyis hosszú távon jobban járnánk az utóbbit választva.

Az is gyakori, ha valaki online vásárol, hogy bizonyos összeg felett ingyenes a házhozszállítás. Ez esetben a gyanútlan vevő észre sem veszi, hogy tele pakolja virtuális kosarát felesleges termékekkel…épp ezért, ha nincs szükségünk túl sok dologra, és nem nagybevásárlásról van szó, érdemesebb elugrani egy közeli közértbe ahelyett, hogy egy online intézzük a vásárlást.

3. Vigyázz, le ne maradj!

“Óriási akció! Már csak néhány darab maradt! Vigyázz, nehogy lemaradj!” – ez gondolom sokaknak ismerős lehet. Különböző webshopokon elég gyakran találkozni a kereskedők ezen trükkjével, legyen szó utazásról, konyhai termékekről, műszaki cikkekről. Mielőtt viszont a megvásárolom gombra kattintanál, számolj el tízig magadban és gondold át, valóban szükséged van-e az adott termékre.

4. A piros bűvöletében

Ha megnézed a nagyobb áruházak webshopját vagy a plázában sétálgatva a kirakatokat pásztázod, láthatod, az Akció felirat általában piros színben virít, ahogy a “kosárba” és a feltüntetett kedvezmény (például “-30%”) is piros színben pompázik. Véletlen? Aligha! Ne is dőlj be ennek, se a csalogató kedvezményeknek. Persze, ki lehet fogni szuper ajánlatokat, de csak azért, mert valami most 15 vagy 22 százalékkal olcsóbb, de nincs rá alapvetően szükséged, nem lesz jó vétel.

5. Ajándék termék

Egy doboz fogkrém helyett kettő? Ajándék minidezodor a testápoló mellé? Könnyű bedőlni: ke ne akarna plusz terméket kapni, csak ha egyet vásárol! Na de otthon alapból van már 4 , korábban egyet fizet kettőt kap akció keretében vásárolt fogkrém a fürdőszobaszekrényben, akkor minek költenél még ilyesmire? Ha 5000 forint felett rendelsz, kapsz egy üveg kólát? Igaz, hogy nem költenél el most 5000 forintot, de hát az a kóla… Szóval érdemes figyelni és résen lenni, mert észre sem veszed, és meglepő gyorsasággal költöd el a pénzt felesleges dolgokra.

A jó hír, hogy némi odafigyeléssel mindezt kivédhetjük:

  • Írj listát! Akkor is, ha online vásárolsz, és tartsd magad hozzá.
  • Bogarászd át az akciós újságokat, ezen online is elérhetőek, például itt. Óriási különbségek lehetnek az egyes áruházak árai közt, ha kell, bizonyos élelmiszereket az egyikben, mást máshonnan vásárolj. Igaz, ez így kevésbé kényelmes, de több ezer forintot spórolhatsz!
  • Ne menj éhesen vásárolni.
  • Válaszd a sajátmárkás terméket.
  • Vásárolj lejárat előtti termékeket: ezeket gyakran féláron, sőt, nem kizárt, hogy 70-80 százalékkal olcsóbban vehetünk meg.

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva elérhető: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/ez-a-magyar-boltok-nagy-trukkje-eszre-sem-veszed-maris-lehuztak.1066588.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

Kiemelt kép forrása: hazipatika.com