google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ezek után már nem fogsz boltban avokádót venni, ha megnézed, mennyire könnyű otthon termeszteni!

Az avokádó minden téren egy hasznos az egészségünkre. Gondoltad volna, hogy ezzel a módszerrel még akár otthon is termeszthetsz saját magad?

Az avokádó nagyon sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, és éppen ezért igen jótékony hatással van az egészségünkre. Ne csak étterembe kérjünk avokádót, otthon is részesítsük előnyben, hiszen nagyon gazdag tápanyagokban.

Nagyon sok káliumot, B5-, és B6-vitamint, C-, E-, és K-vitamint tartalmaz. Mivel ez elmúlt évtizedekben igencsak kezdték felfedezni az avokádó jótékony hatását, ezért nem túl olcsón juthatunk hozzá.

Ha szeretnénk saját termesztésű avokádót otthon, ültessünk! Az avokádófának nem kell túl sok hely, és viszonylag gyorsan nő.

1. CSÍRÁZÁS

Tisztítsunk meg egy avokádót, a magját alaposan mossuk meg. Szúrjunk bele 4 fogpiszkálót X-alakban, majd helyezzük egy pohárra úgy, hogy a mag csak félig lógjon bele. Töltsünk a pohárba annyi vizet, hogy érje a mag alját. Miután kicsírázott ne tároljuk közvetlen napfényben, csak meleg helyen. Amikor a szár 6 cm-re nő, akkor vissza kell vágni kb. 3 centire. Amikor a levelek is elkezdenek kifejlődni, akkor ültessük el.

2. ÜLTETÉS

Vegyünk egy kb. 10 cm átmérőjű edényt, olyat, ami alul lyukas, hogy jól el tudja vezetni a vizet. Töltsük meg földdel, majd mélyítsünk egy lyukat középre, és ebbe helyezzük az avokádót.

3. ÁPOLÁS, GONDOZÁS

Az ültetés után napos helyen kell tárolni a növényt. Rendszeresen öntözzük bő vízzel. A talaj legyen mindig nedves, de vigyázzunk, hogy soha ne álljon rajta meg a víz. Ha a levelek szárazok, és barnák lesznek, akkor azt jelenti, hogy a növény nem kap elegendő vizet.

Néhány évnek el kell telnie, míg a fácskánk virágozni fog, és gyümölcsöt hoz, de legyünk türelmesek, mert megéri.