google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ez a magyar film nyert a cannes-i filmfesztiválon – mutatjuk!

Ez a hétvége elképesztő pillanatokkal szolgált

 

Az egyhetes pazar fesztivál a legrangosabb filmes szemle, nemcsak az nagy megtiszteltetés, ha valamelyik filmet itt bemutatják és esetleg még díjat is nyer, hanem már az is nagy dolog, ha eljut valaki a fesztiválra. Nem véletlen hát, hogy a legnagyobb filmsztárok és a leghíresebb modellek vonulnak fel évről évre a filmpremiereken, és nevezhetjük az egészet akár egy egyhetes Oscar-gálának is, a ruhaválasztások kétségtelenül megfelelnek ennek.

Idén is volt magyar film a válogatásban, ami ráadásul díjat is kapott, nem is akármilyet. Szabó Zsófia Egy nap című alkotása a cannes-i filmfesztivál megkapta a legjobb elsőfilmnek járó elismerést a FIPRESCI-től, a filmkritikusok nemzetközi szövetségétől. Az Egy nap egy háromgyerekes anya mindennapi küzdelmeit mutatja be Szamosi Zsófia főszereplésével. Ezúton is gratulálunk az alkotóknak és az egész stábnak a sikerért!

Nos, a cannes-i filmfesztivál záróeseménye mindig rendkívül pazar mulatság, idén olyan fantasztikus színésznők ültek a zsűriszékben, mint Kristen Stewart, Lea Seydoux, Ava DuVernay vagy Cate Blanchett. A színésznők a zsűri többi tagjával kézen fogva érkeztek a gálarendezvényre, és egyikük ragyogóbban nézett ki a másiknál.

 

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva elérhető: https://www.glamour.hu/sztarhirek/ujabb-magyar-film-nyert-cannes-ban-kristen-stewart-pedig-ragyogott-a-fesztival-zarogalajan-31010

Kiemelt kép forrása: heyuguys.com