google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Erre a 13 megyére adtak ki riasztást a közelgő vihar miatt

Ebben a 13 megyében kell viharra számítani! 

Vasárnap délután, este szórványosan várhatóak zivatarok, valamivel nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld térségében. A zivatarokhoz szélerősödés, intenzív csapadék (5-15 milliméter), néhol kisebb méretű jég társulhat. A zivatarok környezetében néhol felhőszakadás (több, mint 30, néhol esetleg  40 milliméter) és egy-egy helyen (nagyobb eséllyel északkeleten) heves zivatar is előfordulhat (90 km/óra feletti széllökés és jégeső). Az OMSZ vasárnapra az ország tizenhárom megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és a heves zivatarok miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az előttünk álló éjszaka helyenként valószínű zivatar, nagyobb valószínűséggel északon, északkeleten. Az éjszaka második felében a Dunántúl északnyugati, északi részén egy-egy heves zivatar nem zárható ki.

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva megtekinthető: https://kiderul.startlap.hu/idojaras-hirek/tizenharom-megyeben-felhoszakadasra-figyelmeztetnek/

Kiemelt kép forrása: Kiderül – Startlap