google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Élet a halál után? Ez vár rád!

Egyes népcsoportok egész életükben készülnek a halálra, és inkább boldogsággal gondolnak rá… nem úgy, mint a mi kultúránk.

A muszlim vallás úgy vélekedik, hogy amikor az ember meghal, egy angyal jön érte, akinek látványa annak függvényében megnyugtató vagy rémisztő, hogy jó ember volt-e a haldokló vagy rossz.

A keresztény vallásban utalások vannak arra, hogy a halál pillanatában angyal jön a lélekért. A keresztény vallásnál annyi a „könnyebbség”, hogy ott van az utolsó kenet és előtte a gyónás, mely arra hivatott, hogy lelki nyugalomban lépje át az ember lelke az élet és halál mezsgyéjét.
Az, hogy egy ember megszabaduljon lelkét nyomasztó terheitől a halál előtt, csak annyit jelent: itt hagyni a lelki fájdalmat, abban a világban, amiben szerezte azt.

Vannak olyan feltételezések, miszerint a halál pillanatában – illetve az azt megelőző rövid időszakban – megélt lelki nyugalom vagy feldúltság rögzül az utolsó élettel töltött pillanatban. Ezt a „lelki” érzést viszi magával a lélek.

A túlvilágon pedig ettől a rossz érzéstől, „ rezgéstől” kell megtisztulnia, mely lelki szenvedésekkel jár – ezt nevezhetik talán purgatóriumnak.
Természetesen, ha valaki boldogan, egy „ magasabb fokú” rezgéssel hal meg, a túlvilágot mennyországnak érzékeli, ha lelki szenvedésben hal meg, akkor pedig pokolnak.

Több tudós, több nívós egyetem azon az állásponton van, hogy bizonyítható: a halál után van élet – csak más minőségű. Ezt az elméletet vallja Stephen Hawking is, aki idén 72 éves, és nem mellesleg negyven(!) évvel élte túl megjósolt halálának időpontját, hiszen súlyos beteg.

Többször utalt arra, hogy úgy véli a test halála nem a „szellem” halála. Úgy gondolja, hogy a jelenlegi dimenziónkon túl számos más dimenziók is léteznek, melyek megegyezhetnek az általunk túlvilágnak ismert helyről.
Érdemes azon is elgondolkozni, hogyan maradhatott életben ennyi ideig. Úgy vélem, a lelke tartja életben a testét… ha pedig ez így van, akkor van „túlvilág”, másik dimenzió.
Forrás: https://www.bien.hu
Kiemelt kép forrása: KötőSzó – Blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..