google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy tünet, amely a legárulkodóbban jelzi a tüdőrákot, pedig ez eszünkbe sem jutna, nagyon veszélyes

Nem is gondolnák, hogy ez a tünet ennyire súlyos betegségre utal, érdemes rá odafigyelni.

Ez az egyik legárulkodóbb jele a tüdőráknak! Ezt neked is ismerned kell! A legtöbbször figyelmen kívül hagyják ezt a tünetet, mert eszükbe sem jutnak, hogy az egyik legveszélyesebb betegségre utalhat >>>>>

A tüdőrák megállapításakor a leggyakrabban a betegség már előrehaladott állapotában kerül sor, ezért fontos nagyon a jelekre, tünetekre figyelni, mivel így talán korábban felismerhető a baj, és a kezelések is hatásosabbak lehetnek.Lássuk, mely tünetre érdemes nagyon odafigyelni, amit sokan valamilyen sérülésnek tulajdonítanak, közben a tüdőrák kezdeti jele lehet!

Ez a tünet nem más, mint a vállakban kialakuló fájdalom, amely idővel egyre inkább kényelmetlenné és elviselhetetlenné válik. Ez akkor utalhat tüdőrákra, ha a betegség a légzőszervek felső felét támadja meg, így elérve bizonyos idegpályákat, amelyek a vállak, a karok, a fej és a gerincoszlop mozgásáért felelősek.

 

Ezek a tünetek nagyban hasonlítanak a Horned-szindrómához, így jelentkezhet:

erős vállfájdalom;

a szemhéjak nehézzé válása;

az egyik szem pupillája kisebbé válik;

kevesebb verejték keletkezik a fájós oldalon;

A tüdőrák okozta vállfájdalom főként akkor jelenik meg, ha dohányzol, így az alábbi körülmények között is érzed a kellemetlen tünetet:

ha éppen pihensz;

ha a vállaid szabadon pihennek, nem éri őket megterhelés;

az éjszaka során;

és ha nem múlik el pár hét múlva a kellemetlen fájdalom;

Gyakori az is, hogy a tüdőrák mellkasi fájdalmakat idéz elő, ami főként köhögés során jelentkezik. A daganat nyomást gyakorolhat a vérerekre és a nyirokrendszerre, aminek egyik jele, hogy a tüdőkben folyadék halmozódik fel, amely fájdalmat és nehéz légzést okoz.

Forrás: csalad.org