google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy meteorológiai szakember elárulta: ilyen lesz a mostani nyarunk durva, ami ránk vár

Ilyen lesz a nyarunk.

Változékony idő jellemezte az utóbbi heteket és várhatóan az egész nyárra ez lesz a jellemző. A szakember szerint július második és augusztus első fele lehet szárazabb és melegebb.

Forróság és hirtelen lezúduló özönvíz: ezek jellemezték az elmúlt hetek időjárását és úgy tűnik, az egész nyár ilyen lesz. Rátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa a Blikknek elmondta, mindenképp érdemes magunkkal vinni a következő napokban is esernyőt, naptejet és váltócipőt.

Szerdán inkább a fényvédő krém és az ásványvíz tesz jó szolgálatot az erős napsütés és a meleg miatt. Csütörtöktől a hét végéig újra nagy zivatarok alakulhatnak ki, helyenként felhőszakadással” – mondta.

A lap azt írja, a globális felmelegedés miatt gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási jelenségek, ugyanakkor a mostani változékony időjárást egy Földközi-tenger felett örvénylő ciklon okozza.

Tartósan most nem romlik el az időjárás, azt pedig egyelőre csak sejteni lehet, milyen lesz a nyár további része.

A korábbi évek tapasztalatai alapján többnyire július második és augusztus első fele szárazabb és melegebb. Továbbá augusztus 20. után gyakran hűvösebbé válik az idő” – nyilatkozta a szakember.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20180529-szakember-elarulta-milyen-lesz-az-idei-nyar-erre-keszuljenek-a-nyaralok.html