google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy híres kertész elárulta a titkos módszert, amellyel neked is egész évben virágozni fognak az orchideáid

Ezzel a módszerrel neked is folyamatosan virágozni fognak az orchideáid.

Szeretnéd, ha az ablakod mindig tele lenne virágokkal? Ehhez nincs szükséged rengeteg pénzre, mutatjuk, hogy mit kell tenned.

Így szaporítsd sikeresen az orchideákat. Ezzel a módszerrel egész évben virágozni fognak

Egyetlen orchideának akár száz virága is lehet. Mindössze sphagnum mohára lesz szükséged. Ez a moha nagyon száraz, ezért felhasználás előtt vízbe kell áztatni. Egy cérna segítségével formálj belőle két gömböt. Ugyanennek a cérnának a segítségével kösd a mohát a csírához.

Ezek után pedig létre kell hoznod az üvegházhatást. Ahhoz, hogy ezt elérd a mohát be kell vonnod fóliával, amelyet naponta le kell venni legalább fél órára, hogy ne penészedjen meg. Amikor eltávolítód a fóliát, fújd le vízzel a mohát.

Tíz nap után meg fognak jelenni az első gyökerek.

A száraz orchideának körülbelül a gyökértől egy centiméterre kell levágni a szárát és 10-15 centiméterenként az oltványait.

Ezután a nedves földbe 3 centiméterenként elültetjük az oltványokat majd fóliával fedjük le, az üvegházhatás érdekében. 3-4 hónap múlva elkezdenek gyökereket ereszteni, ezután már külön cserépbe lehet ültetni őket.

Este és reggel 15 percig levegőztetni kell az oltványokat, és öntözni kell a földjüket. Ha a oltványok vágási helye kiszáraz (3-7 nap környékén) meg lehet trágyázni az orchideákat. De ahhoz, hogy a gyökerei ne égjenek össze, előtte meg kell öntözni őket ezután pedig hagyd a virágcserepet egy vízzel teli edényben.