google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Calbert Áron: Biztos voltam abban, hogy többre is képes vagyok, mint csak lefogyni

Nem volt nála komolyabb meghatározó fordulat, de szépen lassan életmódot váltott, amely pozitív hatásai is motiválták abban, hogy belevágjon és elkezdje építeni saját testét. Calbert Áronnal készítettem interjút.

Mi volt az a fordulópont mikor úgy döntöttél, hogy változtatnod kell az életmódodon/ életviteleden?
– Biztos hihetetlenül hangzik, de nem volt ilyen élesen meghatározható fordulópont. Valahogy úgy kezdődött, hogy középiskolásként a fogaim egészsége érdekében abbahagytam a Coca-Cola ívását és jelentősen csökkentettem az édesség fogyasztását, majd néhány hétre rá azt vettem észre, hogy elkezdtem fogyni. Ekkor jöttem rá, hogy én észrevétlenül életmódot váltottam.


Mi motivál abban, hogy elindultál ezen az úton?
– Amikor kiderült, hogy a kilók elkezdtek lefelé menni, magától adódott az ötlet, hogy ha már változik a testem, akkor ne csak annyi történjen, hogy lemegy a zsír, hanem jó lenne meg is formázni. A leges legelején tehát az a kihívás motivált, hogy vajon képes vagyok-e az egyszerű fogyáson kívül mást is csinálni a testemmel, ami sokkal nehezebb munka, mint egyszerűen csak kevesebbet enni.

A környezeted mennyire támogatta azt, hogy ennyire gyökeresen megváltoztasd az életedet?
– Mindenki feltétel nélkül támogatott, e téren szerencsére semmilyen akadályba nem ütköztem.

Mennyi idő alatt érted el azt a formát, amivel versenyen is indultál?
– Két és fél évre volt ehhez szükségem.

Milyen eredményt értél el az első versenyeden?
– Az első verseny mindenki számára csak a tapasztalatszerzésről szól, nem igazán hallottam olyan kezdő testépítőkről, akik rögtön az első versenyüket megnyerték. Ilyen körülmények között már az is nagy szó, hogy nem utolsó lettem az első versenyemen.

Ilyenkor az ember teljesen átformálódik és itt nem csak a külsőre értem, hanem a belsőre is nálad ez milyen formában jelent meg?
– Ez tényleg igaz! Elsősorban az önbizalmat emelném ki. Régen térdig érő rövidnadrágokban jártam strandolni, legyen szó tengerről, Balatonról vagy csak egy városi medencéről, de ma már kizárólag fecskében. A másik belső változás amit megemlítenék, hogy sokkal türelmesebb lettem. Ez nyilván annak az eredménye, hogy ezért a kinézetért is rengeteget kellett türelmesnek lenni.

A hétköznapi életben milyen formában segít neked a testépítés?
– A már említett önbizalmat itt megint előhoznám, hiszen ez nem csak a strandra igaz. Akárhova megyek, legyen az csak egy sarki közért, mindenhol jobban odafigyelnek rám. A jelenlétemnek nagyobb lett a nyomatéka, a kimondott szavaimnak pedig a súlya.

Van esetleg olyan fizikum, amely után már azt mondod, hogy igen megcsináltam ezért dolgoztam ennyi idő alatt?
– Igen, a példaképem, Bradly Castleberry fizikuma, de nem a mostani, hanem a korai. Ugyanis a fotón látható formája után hirtelen nagyon megizmosodott, ami azt feltételezi, hogy elkezdett szteroidokat használni. Ezért szoktam úgy mondani, hogy a példaképem és egyben a célom a korai Bradly Castleberry.  Ez a fotó a telefonom és az asztali gépem háttérképe, továbbá a szobámban is ott van a falon, mint plakát.

Az edzések mellett jut még idő valamilyen szabadidős program esetleg? Ha igen ilyenkor mit csinálsz?
– Szabadidőm nem sok van az edzések és a munka mellett, de amikor van, akkor azt a Facebook-os rajongói oldalam fejlesztésére fordítom. Szeretnék egy YouTube csatornát is indítani, melyen rengeteg jó tanácsot adhatnék a követőimnek.

Milyen további terveid vannak versenyzéssel kapcsolatban?
– Addig nem nyugszom, amíg nincs legalább egy első hely a zsebemben!

Zárásként tudnál említeni egy viccest történetet, amely veled történt azóta mióta edzéssel foglalkozol?
– Ez éppen az első versenyem előtt történt. A konditeremben, ahova jártam, sajnos elkezdtek eltűnni dolgok az öltözőből, azaz valaki lopott. A tulaj úgy akar fényt deríteni a tettes kilétére, hogy berakott az öltözőbe egy hatalmas tükröt, ami a másik oldaláról nézve egy sima, átlátszó üveg. Erről persze senki sem tudott, mi csak úgy gondoltuk, hogy az egy egyszerű tükör. Mögötte pedig egy kamera volt elhelyezve, hogy felvegye a tolvajt. Én edzés után egyedül voltam az öltözőben, és hát úgy éreztem, hogy mivel éppen versenyre készültem, ez a nagy tükör jó alkalom lesz arra, hogy csekkoljam a formámat. Egy szál alsóban oda álltam a tükör elé, és pózolgattam. Miközben saját magam nézegettem, persze fogalmam sem volt arról, hogy egy kamerának pózolok és vágom a grimaszokat. Aztán néhány napra rá a tulaj odanyomott elém két oldalt, hogy írjam alá, mert ezzel tudomásul veszem a konditerem szabályait. Azt mondta, elege van abból, hogy egyesek nem rakják vissza a súlyokat a helyükre használat után, ezért most mindenkivel aláíratja, hogy tudomásul vette a szabályokat, és aztán erre hivatkozva kidobhatja. Én persze nem olvastam el, csak aláírtam, és mint később kiderült, az egyik egy olyan papír volt, amelyben beleegyeztem a rejtett öltözői kamerával rólam készült videó nyilvános bemutatásába! A tulajnak van egy testvére, aki egy svéd kereskedelmi tévénél dolgozik, és állítólag az ottani népszerű show műsorban mutattak be engem, ahogy gyanútlanul pózolgatok. Csak azért nem érzem ezt annyira cikinek, mert az internetre nem rakták ki, kizárólag a helyiek láthatták a tévében.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További információkat találtok közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/calbert.aron/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..