Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Szombaton este a változó mennyiségű és vastagságú felhőzetből több helyen alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet.

Éjszaka fokozatosan csökken a felhőzet, reggelre a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, főként a Dunától keletre alakulhat ki helyenként zápor, zivatar.

Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap napközben megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 35 fok között alakul.

Vasárnaptól életbe lép a Vörös kód

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt. Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadták vasárnapra. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, ez tette indokolttá a Vörös kód érvénybe lépését.

Hétfőn és kedden tovább fokozódhat a hőség.

Ember legyen a talpán, aki ilyen fronthatások mellett fejfájás nélkül tud dolgozni! – fotó: Bandzsal Valter

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.

Forrás:

https://www.agroinform.hu/idojaras_hirek/voros-kod-es-zivatarok-vasarnapra-37291-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=37291