google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A nyár legklasszabb ötlete, mindössze 10 raklapra van szükséged

A család minden tagja imádni fogja a végeredményt…

Rengeteg előnye van ezeknek a medencéknek, olcsóak, praktikusak, akkorát építünk, amekkorát csak szeretnénk, oda, ahova szeretnénk, és mindenki a csodájára fog járni, ugyanis nagyon egyedivé, különlegessé varázsolhatjuk.

A medence többnyire raklapból készül, éppen ezért olcsó. Raklapot ugyanis sok helyen lehet manapság már vásárolni, de ha van ismerősünk, aki olyan helyen dolgozik, ahol raklapra is pakolnak, akkor biztosan tudunk kérni pár darabot akár ingyen is. A raklapok képezik az alját és az oldalát a medencének, fontos figyelni arra, hogy a raklapok pontosan illeszkedjenek egymáshoz, illetve tökéletesen legyenek rögzítve. Először az alját készítsük el természetesen, a raklapokat pótoljuk ki lécekkel, főleg a közepét, ezeket a léceket szögeljük rá a raklapokra. A végén helyezzünk rá rétegelt lemezt, hogy kapjunk egy sima felületet. Ezután jöhetnek az oldalai. Csavarozzuk össze az elemeket úgy, hogy pontosan illeszkedjenek.

Az oldalaknál is töltsük ki a hézagokat lécekkel. A raklapokat hosszú csavarokkal rögzítsük egymáshoz, majd az alaphoz is fogjuk hozzá derékszögű pántokkal! Derékszögű pántokkal szintén megerősíthetjük a sarkokat is, egyenes pántokkal vagy kapupánttal pedig az oldalakat! A raklapok között húzhatunk (sőt húzzunk) be drótsodronyt, amit a hozzá kapható bilinccsel fogjunk össze. Ezt minél több sorban használjuk annál stabilabb lesz a medencénk!

A tófóliát a raklap tetejére egy léc alá rögzítjük! És már kész is vagyunk, festeni bármilyen színűre lehet, pont ettől lesz egyedi, és akkor nézzük a gyakorlatot, a következő oldalon két videót is mutatok nektek! Sok sikert és várom az elkészült medencékről a képeiteket.

Videó:

 

Forrás: https://www.agraroldal.hu

Kiemelt kép forrása: gumtree.co.za