google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A magyar népgyógyászat legelhivatottabb mestere 90. születésnapját ünnepli

A magyar népgyógyászat egyik leginkább elhivatott mestere, aki nagyon sokat tett és tesz a gyógynövényes gyógyítás megismertetéséért, népszerűsítéséért, tovább éltetéséért.

Szinte hihetetlen, de Szabó György, a bükki füvesember, mindenki Gyuri bácsija április 15-én betöltötte a 90. életévét. Talán az tartja őt annyira fiatalon, hogy testileg-szellemileg aktívan tölti napjait: járja az erdőt, tanácsot ad a hozzá fordulóknak, új gyógynövényes receptúrákon töri a fejét, diófákat ültet, figyelemmel kíséri két dédunokája első lépéseit.

Bár már belépett a kilencvenesek klubjába – ahol még igencsak ifjoncnak számít, hiszen pl. Bálint György gazda jócskán megelőzi a maga 98 évével – mégis tele van tervekkel, ötletekkel, energiával.

A 90 éves bükki füvesembert ma is fáradhatatlan segíteni vágyás és óriási szakmai kíváncsiság hajtja. Ahogy annak idején, a Diabess-Györgytea receptúrájának kikísérletezéskor egy régi ismerős diabéteszes tüneteit szerette volna enyhíteni, minden különleges receptje mögött ott találjuk az emberi sorsokat. Gyuri bácsi az ismeretterjesztés megszállottja, alig van az országnak olyan csücske, ahol ne járt volna előadást tartani az elmúlt években.  Kedvenc mondásai aforizmaként keringenek. Tőle tudjuk, hogy „Mindenki felelős a saját egészségéért!”, hogy az alumíniumos dezodorok helyett „Mindenki izzadjon napi 10 percet!” a szkeptikusokat pedig azzal fegyverzi le, hogy a gyógynövényeket csak ki kell próbálni, mert „Nem hinni kell, inni!”. És miközben természetes szerénységgel, könnyedséggel kezeli a feléje irányuló érdeklődést, magánemberként ugyanolyan maradt, mint kiskorában, amikor rendszeresen kiszökött kalandozni a mezőre. A természet igazi szerelmese ő, aki azt vallja, hogy saját lelki békéjét, energiáját, kiegyensúlyozottságát ma is annak köszönheti, hogy rengeteg időt tölt egyedül a szabadban, erdők-mezők vándoraként.

Bükkszentkereszten tartott 90. születésnapján Gyuri bácsi szerettei körében ünnepelt. Nagy családja köszöntötte: ott volt két lánytestvére és öccse, a gyógynövényes hivatást továbbvivő lánya, Zsuzsa, akit elkísért férje is.

Bükkszentkeresztre utazott Gyuri bácsi két távol élő unokája, Panni és Zsófi is családjával, tehát még a két mosolygós kis dédunoka, Lea és Maja is részt vett a nagy napon. Barátai is felkerekedtek, hogy vele legyenek ezen a szép kerek évszámú ünnepen.

 

 

 

Forrás és a teljes cikk: http://gyorgytea.hu/fooldal/gyuri-bacsi-90-szuletesnapjan-jartunk?utm_campaign=20180402&utm_medium=gyuri_bacsi_szulinap&utm_source=facebook

Kiemelt kép forrása: http://gyorgytea.hu/fooldal/gyuri-bacsi-90-szuletesnapjan-jartunk?utm_campaign=20180402&utm_medium=gyuri_bacsi_szulinap&utm_source=facebook