A krokodil azon ügyeskedik, hogy a vízbe rántsa a gnut, de nem sejti mi várja őt…

A következő felvétel egy nem mindennapi eseményt mutat be… érdemes megnézni valóban…

A futótűzként terjedő videót a Dél-Afrikai Kruger Nemzeti Parkban készítette az egyik látogató, melyen egy krokodil egy ártatlan gnút ejt áldozatául. A szerencsétlen gnú nem tud szabadulni, hiszen a krokodil állkapcsai nem engedik a hátsó jobb lábát, ezért a látogatók számára, hosszú ideig úgy tűnt, hogy esélytelen a szárazföldi emlős szabadulása. Habár a gnú minden erejét bevetve próbált megszabadulni a krokodil mégis erősebbnek bizonyult és könnyedén húzta áldozatát befele a vízbe.

Ám ekkor váratlan fordulat történt, ugyanis két víziló jelent meg a víz túlsó oldaláról, akik lassan közelíteni kezdtek feléjük. Az egyik víziló teljes testsúlyát bevetve ráijesztett a krokodilra, aki ettől hirtelen elengedte szorításából áldozata lábát, így a gnú azonnal elmenekült.

Habár a képkockákon jól látszik, hogy a gnú bokája eltörött és megsebesült, mégis az élete megmenekült és ezt ennek a két bátor vízilónak köszönheti (habár előrejelzéseink szerint törött lábbal esélye sincs a túlélésre). Míg ezeket a jeleneteket a legtöbben egy önzetlen és ösztönös cselekedetként értelmezzük, addig a videó láttán megszólalt a National Geographic és a Kaliforniai Egyetem professzora, Douglas McCauley, aki ésszerűbb magyarázattal szolgált. Állítása szerint a vízilovak csupán a területüket védték, mivel nem szeretik, hogy a krokodil éppen az ő fenségterületükhöz tartozó vizekben tevékenykedik.

„Meglátásom szerint a vízilovak agresszív viselkedését szinte bármilyen lény kiválthatja, ha az az ők területükön garázdálkodik.”– nyilatkozta a professzor.

A videót megtekintvén te is eldöntheted, hogy egy gyönyörű tettről van szó, vagy egyszerűen csak óvták területüket a vízilovak:

Forrás: