google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A kisfilmem sikereinek köszönhetően többet kaptam, mint amiről valaha álmodtam volna

Aracsi Norbert a Remember me / Emlékezz rám kisfilmjével számos díjat és jelölést bezsebelt. A sikerek mellett megmaradt ugyan az-az ember, akinek rengeteg filmes terve, munkája és célja van. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk.

Először is szeretnék gratulálni neked az újabb sikerekhez, amiket elértél a legutóbbi beszélgetésünk óta. Pár gondolatban össze tudod foglalni, hogy mi történt veled mostanában?

Nagyon köszönöm a stáb nevében a gratulációt. Régen beszéltünk, azóta elkészítettük a Remember me / Emlékezz rám című kisfilmet, amely számos sikert mondhat magáénak. 12 jelölés és 5 díj a mérlege.

Lassan egy évtizede vagy benne a filmkészítésben. Hogyan érzed azon az úton jársz, amit annak idején megálmodtál magadnak?

Nagyon hosszú időnek tűnik így kimondva. Szerencsére azt mondhatom, hogy most a film sikereinek hála, talán többet is kaptam mint, amit megálmodtam korábban.

Az elnyert díjak közül melyikre vagy a legbüszkébb?

Számomra két díj is a legbüszkébb kategóriába van sorolva. Az első az a Ceglédi filmfesztiválon elnyert díj, ami a film első fesztivál díja is volt, valamint az Elevation Indie Film Awards díj, ami az első külföldi elismerésünk volt.

Jelenleg min munkálkodtok és milyen terveitek vannak? 

Most készült el a következő filmem forgatókönyve. A címe Elfelejtett nemzedék. Ezt még idén leszeretném forgatni, 2019-ben, pedig bemutatni.

Tudnál erről bővebben beszélni az olvasóknak?

A film három magyar katona sorsát mutatja meg a II. világháború végnapjaiban. Számomra ez a legfontosabb projekt, szeretnék emléket állítani a második világháborúban eltűnt katonáknak. Remélem egy hiánypótló alkotás lesz a végeredmény.

Van esetleg valamilyen áhított díj, amit szeretnél még a közeljövőben magadénak tudni?

Sok neves díj van, amit egy filmes meg kaphat. Ezt mutatják a mostani magyar filmes sikerek is.  Egyelőre szeretném, ha a nézők felfigyelnének a munkánkra és azt mondják, hogy ezek a filmesek jó dolgokat készítenek érdekel a munkájuk. Jelenleg ez lenne a legnagyobb díj.

Milyen tanácsokat adnál a kezdő filmeseknek, hogy mire figyeljenek oda?

Legyenek alázatosak, kitartóak és ne féljenek folyamatosan tanulni újabb és újabb dolgokat.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további filmes sikereket kívánok nektek!

Remember me / Emlékezz rám kisfilm facebook oldala:

https://www.facebook.com/remembermefilm/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..