google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7 hihetetlenül hasznos dolog, amiről eddig nem is tudtad, hogy mire való

Tudod mire való egy Tic-tacos doboz teteje? Mire szolgál a kis zseb a farmernadrágon? Ha nem, akkor most igencsak meg fogsz lepődni.

A Tic-tacos doboz teteje

Úgy lett kialakítva, hogy ha oldalra döntve jól megrázod a dobozt, és aztán nyitod ki, akkor pontosan egy darab Tic-tac jön ki.

A lyuk a golyóstollak kupakján

A golyóstoll kupakján található lyuk életet is menthet, ugyanis ez biztosítja, hogy ha rágcsálás közben a kupakot lenyeled, és megakad a torkodon, akkor továbbra is tudj lélegezni.

Bojtos sapka

A bojt sem egyszerűen divatból került a sapkák tetejére: a funkciója az volt, hogy megvédje a tengerészek fejét, ha valami rájuk találna esni.

A dobozos italok kupakja

Ez sem véletlenül lett ilyen, hanem hogy a helyén tartsa a szívószálat. Soha nem jutott volna eszünkbe.

A kis zseb a famernadrágon

Mostanában legfeljebb csak pénz tárolására használjuk, de eredetileg ennél fontosabb funkciója volt, ugyanis pont bele lehetett csúsztatni a zsebórát.

A lyuk az alufóliás doboz oldalán

Azt a célt szolgálja, hogy meg tudd fogni a hengert, amíg letéped az alufóliát.

A lyuk a mérőszalag végén

Bár talán még sosem gondolkodtál el rajta, de okkal van ott, ugyanis lehetővé teszi, hogy a mérőszalag végét rögzítsd egy szöggel vagy csavarral, így biztosan nem mozdul el.

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva elérhető: http://player.hu/tech-3/tizenot-orulten-hasznos-dolog-amirol-nem-tudtad-hogy-mire-valo/
Kiemelt kép forrása: ffx.co.uk