google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6 évvel később az őserdőben, a gorilla találkozik a gondozója feleségével. Az állat reakcióján mindenki elcsodálkozik

El sem hisszük, hogy egy állatban mennyi barátság és intelligencia van, pedig sokszor még egy embert is túlszárnyalnak…

Fel sem fogjuk, mennyire barátságosak és intelligensek tudnak lenni a gorillák, amennyiben mi, emberek, a megfelelő módon közelítünk feléjük. A viselkedésükkel képesek teljesen lenyűgözni bennünket, és ha bizalommal, tisztelettel bánunk velük, ők is ugyanígy kezelnek majd.

2017 júniusában Damian Aspinall és felesége különleges kirándulásra indult. A férfi a The Aspinall Alapítványt vezeti, melynek keretében ifjú gorillákat tanulmányoz, nevel, majd telepít vissza a természetes élőhelyükre. Ezúttal is azt követte nyomon, hogyan illeszkednek be az „újoncok” a Batéké Plateau nevű nemzeti parkba.

A gorillákról nagyjából 12 éves korukig gondoskodik, így az állatok már jól ismerik Damiant. A felesége, Victoria viszont még sosem találkozott vadon élő gorillával, így fogalma sem volt, mire számíthat.

Amikor átlépték a rezervátum kapuját, egy csónakban indultak az emlősök felkutatására, a park egyik csatornáján keresztül. Drón segítségével tájékozódtak, és nemsokára rá is leltek a gorilla-csapatra. Damian kikötötte a csónakot, és elindult feléjük. Az állatok azonnal felismerték a férfit, Damian viszont nem érte be ennyivel: be szerette volna mutatni őket a feleségének. Bár kissé tartott tőle, hogyan fognak reagálni a nőre, Damian örömére az emlősök teljesen átadták magukat Viktoriának.

A feleség kedvére cirógathatta, ölelhette őket, sőt még a sapkáját is megoszthatta velük! Emlékezetes és tanulságos pillanat.

Forrás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..