google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

6 dolog, amit csak akkor értessz meg, ha balkezes vagy

Leonardo de Vinci. Benjamin Franklin. Paul McCartney. Mi a közös bennük? Mindannyian balkezesek!

A balkezes emberek nem mindennapiak, ugyanis a népességnek csupán 10%-át teszik ki. Számtalan babona és misztikus történet övezi a balkezességet, mint jelenséget, de azt el kell ismernünk, hogy a balkezesek valóban sokkal különlegesebbek jobbkezes társaiknál.

1 Az írás fájdalmas lehet

A balkezeseknek balról jobbra haladva kell mozgatni a kezüket, ami a tinta, vagy az írószer nyomainak elmaszatolásával járhat.

2 Az autóvezetés is igazi kihívás

Mivel az autó belsejében a legfontosabb műszergombok a jobboldalon helyezkednek el, ezért a vezetést is többen kell gyakorolniuk. Ez persze nem azt jelenti, hogy kevésbé jobb sofőrök lennének jobbkezes társaiknál.

3 A billentyűzet számjegyeket tartalmazó része is gondot jelenthet

Manapság már szinte minden billentyűzet tartalmaz numerikus részt, ami nagyon jó mindazoknak, akik nem szeretnének külön számológépet használni, viszont a balkezesek esetében már megint más a helyzet, ugyanis szinte az összes ilyen rész a jobb oldalon foglal helyet.

4 A spirálos kötésű füzetek ellenségek!

Ahogyan említettem az írás nehézségein kívül még a spirálos kötésű füzetek is tesznek egy lapáttal a dolog nehézségére, ugyanis nem engedik a bal kezet szabadon mozogni.

5 Egyszerre több dolgot is könnyedén el tudnak végezni

Itt sem világos még a tudomány számára, hogy miért, de a balkezesek sokkal jobban képesek összehangolni különböző tevékenységeket, ezáltal sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudnak több feladatot egyszerre végezni.

6 Többet keresnek

A fentiekben említett hátrányok ellenére sem teljesítenek rosszabbul akár az iskola vagy munkahely területén. Sőt egyes mérések szerint akár napi 10-15%-al több pénzt is keresnek, mint a jobbkezesek.

Forrás: http://filantropikum.com

Kiemelt kép forrása: radio.wosu.org