google.com, pub-3450804998411445, DIRECT, f08c47fec0942fa0

5 leggyakoribb hiba a konyhában – erre figyelj oda, hogy időt spórolj meg magadnak!

Ezekre a dolgokra érdemes odafigyelni ha gyorsan és könnyedén szeretnénk boldogulni a konyhában! 

  1. Tervezz előre!

Találd ki előre, hogy mi lesz a menü, és mielőtt nekiállnál elkészíteni, szánj rá egy percet, hogy átgondold, mit milyen sorrendben a legjobb csinálni. A hozzávalók kikészítése előtt kezd el bemelegíteni a sütőt vagy vizet forralni, ha szükséges, hogy később ne kelljen majd ilyen dolgok miatt várakozni. Ha rosszul osztod be az idődet, félő, hogy nem fogsz mindennel egyszerre végezni, és mire a hús átsül, köret kihűlhet. Vagy fordítva.

2. Használj éles kést!

Ne felejtsd el időnként megélezni a késeidet. Mindenki tudja, milyen frusztráló életlen késsel dolgozni, és mennyivel időigényesebb, mint egy jó éles kést használni.  Ráadásul miközben egy életlen késsel ügyetlenkedünk, nagyobb esélyünk van rá, hogy megvágjuk magunkat.

  1. Ne variálj túl sokat!

Ez a főzésre is vonatkozhat, de elsősorban sütésnél fontos, hogy hűek maradjunk ahhoz, amit recept ír. Akár egy kis változatás is az eredetitől teljesen eltérő állagú, külsejű vagy ízű végeredményt eredményezhet. Ha egy receptnél sok mindenen szeretnénk változtatni, akkor jobban járunk, ha keresünk helyette egy másikat, ami közelebb áll az elképzeléseinkhez. Kísérletezés csak saját felelősségre!

  1. Óvatosan az alaplével!

A különböző előre gyártott alaplevek nem mindig tesznek jót az ételnek. Ha úgy, ahogy van, nem szívesen ennél belőle, ne rakj az ételbe sem. Ha nincs más, helyettesítsd az alaplét sós vízzel.

  1. Ne spórolj a sóval!

Semmiképp ne hagyd ki a tészta főzővizéből a sót. Hidd el, meg fogod bánni. Utána már akármennyi sót raksz is a szószhoz, ami rákerül, a tészta íze akkor sem lesz az igazi. A tészta a vízben lévő sónak csupán 12%-át szívja fel – tehát sózzuk csak bátran azt a vizet!

 

Forrás és a teljes cikk a linkre kattintva megtekinthető: http://izeselet.hu/magazin/a-nyolc-leggyakoribb-hiba-a-konyhaban/

Kiemelt kép forrása: 1zoom.ru